Nuoret ja raikkaat: Pegasos

Tarinoiden siivittäjät.
15.3.2017 17:39

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Pegasos on kuusihenkinen, folk-, pop- ja country-sävyjä moniäänisessä ilmaisussaan yhdistelevä helsinkiläisyhtye.

”Kertojan omanarvontunto on samanlainen kuin ulkona satava lumi – katoamassa oleva ja äkisti hajoava luonnonvara.”

– Pegasos-nimi juontuu Kreikan mytologian hahmoihin lukeutuvasta runoratsusta. Mekin ajattelemme toimivamme tarinoiden siivittäjinä, sillä laulumme ovat hyvin tekstilähtöisiä, rumpali Oskari Järvinen pohjustaa ja jatkaa:

Yhtyemme sai alkunsa Tuulikin (laulaja Blom toim. huom.) kappaleiden soittamisesta tavalla, jossa jokainen saa tuoda lopputulokseen jotakin omaa. Työtapana tuo sopii meille, se tuntuu kivalta ja merkitykselliseltä.

Paitsi bändi, Järvinen kuvailee Pegasos-jengin olevan myös joukko ystäviä, jotka ”vain nauttivat yhdessä olemisesta ja tekemisen ilosta”.

Tulevaisuudessa aiotaan tarjota yleisölle kuultavaa niin usein, että kuulijakuntamme hiljalleen kasvaa, Tuulikki Blom kertoo.

Runsas biisivarastomme odottaa jo päivänvaloon pääsyä, esimerkiksi toinen singlemme Kurjet julkaistaan parin viikon päästä ja musiikkivideokin sille kuvataan heti, kun vain rekvisiitta on askarreltu valmiiksi, nainen paljastaa.

Nuoret ja raikkaat -sarjassa Pegasos edustaa Ulkona satoi samettilunta -nimisellä esikoissinkullaan. Blom kuvailee kappaletta näin:

Ulkona satoi samettilunta on tarina yhden illan jutusta. Siihen ei liity mitään romantiikkaa, päin vastoin, kertojan omanarvontunto on samanlainen kuin ulkona satava lumi – katoamassa oleva ja äkisti hajoava luonnonvara. Ensimmäinen kännykkädemo laulusta oli melankolinen pianoballadi. Riina (Pegasoksen toinen laulaja Riikonen) antoi mulle palautetta ja sanoi biisin olevan ihan liian masentava ja alleviivaava  että siihen pitäisi tuoda jotain valoa. Äänitin köpösesti demon päälle kantrikitaran stemmoineen ja tämän viritelmän pohjalta syntyi sitten lopullinen bändiepookki. Tuottajamme Pekan (Pimeys-orkesteristakin tuttu Nisu) kätösissä kappale sai maagis-surrealistisen tunnelmansa.

Nuoret ja raikkaat – Pegasos: Ulkona satoi samettilunta

Pegasos on:

Tuulikki Blom (laulu ja kitara)
Riina Riikonen (laulu, piano ja perkussiot)
Antti Kokkola (kitara ja viulu)
Veikki Virkajärvi (kitara)
Riku Vartiainen (koskettimet, laulu ja basso)
Oskari Järvinen (rummut)

Yhtyeen voit nähdä seuraavalla keikallaan Lahden Torvessa yhdessä Pimeyden kanssa tulevana lauantaina 18.3.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääsee tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että juuri asiallisella tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Lisää luettavaa