Nuoret ja raikkaat: Kätfish

Sopivia sattumia ja iloista perseilyä.

Kätfish

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Kätfish on tuore nelihenkinen punk pop -kokoonpano Kuopiosta. Omien sanojensa mukaan ryhmä soittaa ”naistennauratusrokkia” ”läpällä ja selvin päin”.

”Biisi on itseironinen ja humoristinen kuvaus siitä, miten ihmiset tulevat landelta aiheuttamaan hämminkiä ja ihmettelemään Stad… Siis Hesan meininkiä!”

Tarkemmin Kätfishissä on kyse kahden kämppiksen, Riko Rinnekankaan ja Petu Partasen noin puoli vuotta vanhasta saunailtavitsistä: legendan mukaan Rinnekangas halusi tehdä Partasen kanssa biisin, mutta musiikkitaustaa jo omannut Partanen epäröi aluksi yhteistyöhön ryhtymistä, sillä ei pitänyt Rinnekangasta ”juurikaan musikaalisena kaverina”. Ilmi tulleista ennakkoluuloista huolimatta Rinnekangas kuitenkin sävelteli menemään ja esitellessään myöhemmin tuotoksiaan rumpalismies Partaselle kelkka niin saotusti kääntyi.

Partasen innostuttua nuorukaiset päättivät, että uusia biisejä on alettava demottaa. Mukaan kuvioihin astui Partasen aiempien soittoyhteistöiden tiimoilta korvamerkkaama kitaristi Aavee Tikkanen, jonka harteille vastuu äänittämisestä pian langetettiin.

Miksaajaksi houkuteltiin Partasen ja Tikkasen ex-bändikaveri Kalle Löytynoja, joka samaan aikaan sattui paiskimaan työharjoitteluhommia levy-yhtiössä, jonka johtoportaassa operoi muuan Maki Kolehmainen. Tapahtui niin, että sopimuspaperit kirjoitettiin alta aikayksikön, ennen kuin yhtäkään Kätfish-biisiä oli julkaistu tai yksiäkään treenejä saati keikkaa heitetty. Rinnekangas lähetti Rene-veljelleen käskyn tarttua basson käytännön treenien aloittamista varten.

Nuorissa ja raikkaissa Kätfishiä kuunnellaan Turistina Hesassa -nimisen biisin ja videon verran. Petu Partanen kertoo kipaleen synnystä:

Vietettiin alkuvuodesta viikonloppu Hesassa. Rikolla oli siellä aika kova turistimode päällä. Paikalliset kummasteli meidän puhetyyliä ja sitä Rikon perseilyä. Reissun jälkeen ehdotin, että olisiko Turistina Hesassa hyvä aihe biisille.

Rickiminajnakin tunnettava Riko jatkaa:

Biisi on itseironinen ja humoristinen kuvaus siitä, miten ihmiset tulevat landelta aiheuttamaan hämminkiä ja ihmettelemään Stad… Siis Hesan meininkiä!

Aavee Tikkanen ynnää:

Tämän musavideo oli kahden viikonlopun proggis, joka toteutettiin kesäheinäkuussa. Ensimmäinen osio kuvattiin juhannuksena pellolla Savon ytimessä ja toinen rupeama taittui Helsingin hulinan keskellä, kivaa oli!

Nuoret ja raikkaat Kätfish: Turistina Hesassa (ohj. Anton Kiiski)

Turistina Hesassa -lohkaisun lisäksi Kätfish on tähän mennessä julkaissut hieman radiosoittoakin saaneen nimikkosinkun Kätfish.

Vaan mitäpä tästä eteenpäin?

Tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu keikkailu sekä uuden musiikin tuottaminen ja julkaiseminen. Ensimmäinen keikkamme tullaan soittamaan 30.9. Oulun Hevimestassa, yhtyeen leiristä viestitellään.

Kätfish on:

Riko Rinnekangas (laulu)
Aavee Tikkanen (kitara)
Rene Rinnekangas (basso)
Petu Partanen (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esitellyksi tulleisiin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että  oikealta tuntuvalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös tuon tuosta täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme: