Nuoret ja raikkaat: Sielujen Palasia

Kaunista, toiveikasta, kaukaista ja haavoittavaa.
2.8.2017 19:03

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Keski-Suomen hellästä huomasta keskuuteemme karauttaa vokalisti Hanna Uimosen ja kitaristi Jaakko Puusaaren ympärille vuonna 2015 muodostunut orkesteri Sielujen Palasia.

”Kappaleet tuntuivat yhtä konserttia suuremmilta ja jäivät elämään.”

Ensiaskeleet otettiin keväällä 2015 ja alun perin tämän yhtyeen oli määrä olla vain yhden keikan projekti, Uimonen taustoittaa ja jatkaa sitten:

Kappaleet tuntuivat kuitenkin yhtä konserttia suuremmilta ja jäivät elämään. Niinpä vuoden kypsyttelyn jälkeen laulujen sovituksia hiottiin tiukempaan kuosiin ja levyn työstäminen aloitettiin kesän 2016 lopulla.

Puusaari tuumii:

Musiikillisesti bändimme ammentaa monipuolisesta maaperästä. Lauluntekijäperinne yhdistyy raskaampaan rock-ilmaisuun aika sujuvasti. Syksyllä julkaistavalla esikoisellamme tullaan kuulemaan yhtenäinen tarina.

Syntymävaiheessa erilliset hetkien kuvat ja tunnetilat ovat luoneet levyn mittaisen kertomuksen yhteen nivoutuvista kohtaloista, rumpali Markus Snellman summaa.

Ensimaistiaisena tulevasta kuunnellaan Nuorissa ja raikkaissa Sielujen Palasia -kappale nimeltä Taikojen kesä. Puusaari pohjustaa:

Tämä singleksi lohkaistu biisi on matka mielen sopukoihin, yksinäisyyteen, nostalgian kaunistamaan paikkaan, jota jokainen kaipaa vaikkei sitä koskaan olemassa ollutkaan. Kaunista, tarttuvaa ja toiveikasta, mutta myös salakavalan kaukaista ja haavoittavaa. Kyseessä on albumin avausraita, joka edustaa levyn kevyempää ilmaisua  matkan aloitusta kohti pimeämpää sisäistä todellisuutta.

Nuoret ja raikkaat Sielujen Palasia: Taikojen kesä

Ryhmänsä tulevaisuusvision Uimonen, Puusaari, Snellman paketoivat seuraavasti:

Levyn julkaisun yhteydessä on tarkoitus tehdä keikkoja, joilla kuljetaan albumin tarina alusta loppuun. Konserttimme ovat intensiivisiä kokemuksia; tilanteita, joissa ihmiset pääsevät kohtaamaan tunteita, joita arkielämässä ei useinkaan muuten pääse kohtaamaan. Myös uutta materiaalia on jo työn alla. Aika näyttää mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan!

Sielujen Palasia on:

Hanna Uimonen (laulu)
Jaakko Puusaari (kitara)
Panu Korhonen (koskettimet)
Seeti Jokela (basso)
Markus Snellman (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin saat tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että miellyttävältä tuntuvalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös jatkuvasti täydentyvä vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittarimme:

Lisää luettavaa