Nyrkkitappelu haluaisi sulkea kaikki yli 30-vuotiaat vastaanottokeskuksiin Itämeren saarille – katso uusi video

https://youtu.be/GEJbEt9e4BI

Nyrkkitappelu on täällä taas. Tampereen rymyryhmän edellisestä levystä on ehtinyt kulua jo kolmisen vuotta, pian asiaan tulee muutos: Nyrkkitappelun neljäs albumi Isosta nyrkistä naamaan ilmestyy 14. helmikuuta. Tänään tulee julki myös orkesterin uusi Kolme tölkkiä Lidlin kassissa -single sekä siihen tehty musiikkivideo. Katso ja kuuntele yläpuolelta!

Kysyimme orkesterilta sen kuulumisia ja suunnitelmia, ja yhtye ennättikin valottamaan hieman tilannettaan. Lue orkesterin lähettämät vastaukset alapuolelta – niistä muun muassa selviää, miksi yhtye haluaisi sijoittaa kaikki yli 30-vuotiaat suomalaiset jonnekin Itämeren saarille pois silmistä. Nyrkkitappelun Facebook-kanava löytyy täältä.

Nyrkkitappelun edellisestä levystä on vierähtänyt jo hetken aikaa. Mitäs tässä välissä on tapahtunut?

”Edellisen Mitä saisi olla? -lp:n jälkeen pidin vuoden taukoa uusien biisien tekemisestä, jonka jälkeen tein kaksi vuotta näitä tulevan levyn biisejä. Siinä ohessa ollaan tehty sitä mitä rokkibändit tekee, eli käyty treenikämpällä treenaamassa ja keikoilla soittamassa.”

Nyrkkitappelu täyttää ensi vuonna 10 vuotta. Miltä nyt tuntuu?

”Omasta mielestäni täyttää kymmenen vasta kahden vuoden päästä, sillä ensimmäisen vuonna ei treenattu kertaakaan kokonaisella kokoonpanolla, eikä tainnut edes nimeä olla. Mutta hyvältä tuntuu, bändipeli on aina vain helpompaa, biisinteko on vaivattomampaa ja kaikki keikkoihin liittyvä säätö menee rutiinilla, joten nyt voi keskittyä olennaiseen eli rockin’ in the free world.”

Mikä tapahtuma on ollut uranne mieleenpainuvin hetki?

”Itsellä ainakin se, kuinka porukka innostui bändin alussa näistä kappaleista, jotka oli vain höntsäilty kasaan kaiken muun elämän ohessa eikä niitä kovin timanttisesti edes nauhalle saatu. Ekan ep:n nauhoituksen kuunneltuani arvioin meidän realistiseksi keikkatahdiksi kaksi kappaletta per vuosi: yksi Vastavirralla ja toinen Lepakkomiehessä. Jälkeenpäin ajateltuna ne ekan ep:n kappaleet on kuitenkin sellaisia, jotka biiseinä kelpuuttaisin nykyäänkin levylle.”

Kerrotte tiedotteessa, että uusi kappaleenne ajaa ”vastaanottokeskuksen perustamista Itämeren saarille, jonne sijoitettaisiin kaikki maassamme tällä hetkellä oleskelevat yli 30-vuotiaat henkilöt”. Mitä pahaa yli 30-vuotiaat ovat teille tehneet?

”Keikoilla vaan se meno on sitä kovempaa, mitä nuorempaa sakkia yleisössä on. Mä kyllä tiedän, minkälainen kihinä sitä käy päässä, kun on ikää 20 vuotta ja on muuttanut uuteen kaupunkiin ja pääsee näkemään suosikkibändinsä jossain pikkuklubilla uusien pultsarikaveriensa kanssa. Silloin ei todellakaan mietitä, onko huomenna polvi kipeä tai kuivaako aamulla suu.”

Kertokaa vielä hieman tulevasta levystänne. Millainen osa se on Nyrkkitappelun levyjatkumoa? Miten tuotos eroaa edeltäjistään?

”Aikasemmin studiota varten on ollut raavittuna kasaan ehkä kymmenen ja puoli kappaletta, joista levylle päätyi kymmenen. Nyt oli sellaiset 25 biisiä mistä valita, joten on se todennäköisyyksienkin valossa todennäköisempää, että tällä levyllä on keskimääräistä paremmat biisit. Sitä en tiedä, saadaanko me uutta Tekis mieli ryöstää Siwaa tai Voi pyhää äitiä tältä levyltä, mutta kyllähän noilla kahdellakin biisillä on pitkälle päästy.”

Nyrkkitappelun voi nähdä keikoilla alla olevan aikataulun mukaisesti:
25.1. Kuja-Kolli, Koria
14.2. On The Rocks, Helsinki (+ Lapsuus)
15.2. Pakkahuone, Tampere (+ Apulanta)
21.2. Lutakko, Jyväskylä (+ Lapinpolthajat, Lapsuus)
22.2. Torvi, Lahti
29.2. Medicin Man, Hyvinkää
23.4. 45 Special, Oulu
24.4. Grande, Rovaniemi