”Meissä kaikissa on kellari, ja se on täynnä tavaraa” – Perjantaibiisinä Suomen Zorro: Rakkautesi

Viimevuotisella Muistan sinut Maria -debyytillään säväyttänyt kokoonpano puurtaa parhaillaan uuden äärellä.
18.8.2017 00:42

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Tämänkin jutun kirjoittajaan vuoden 2016 kesäkuussa julkaisemallaan Muistan sinut Maria -esikoiskokopitkällään vaikutuksen tehnyt, laulaja-kitaristi-lauluntekijä Petri Vähäsarjan johtama Suomen Zorro on tekemässä hiljalleen paluuta parrasvaloihin.

”Yläkerrassa, asunnossa jossa elämme, voimme riisua suojaavan viitan ja sytyttää tuikun, avata telkkarin ja keittää pastaa.

Todisteena toimista käy päivän Perjantaibiisinä kuunneltava ja katseltava uutuusrykäisy Rakkautesi, josta pääkuvassa psykomaisen tuttavallisena veijaroiva Vähäsarja sanailee seuraavaa:

Säilytämme kellareissamme asioita, joita emme halua nähdä asunnossamme tai elämässämme ylipäänsä, mutta joista emme voi luopua. Joskus kellariin on pakko mennä, koska on syntynyt suunnaton tarve tutustua menneisyyden haamuihin. Silloin on naamioiduttava, peitettävä kasvot ja kuljettava nopeasti. Yläkerrassa, asunnossa jossa elämme, voimme riisua suojaavan viitan ja sytyttää tuikun, avata telkkarin ja keittää pastaa. Mutta kellarissa on edelleen asioita. Ne ovat kanahäkissä, patteriin köytettynä ja me tunnemme ne liian hyvin. Me tungimme rakkautemme varastokoppiin, jossa se on pysynyt kuuliaisesti. Mutta me emme malta pysyä poissa sen luota. Meissä kaikissa on kellari, ja se on täynnä tavaraa.

– Videossa dokumentoimme matkamme erääseen kellariin, jossa tunteiden silhuetit lojuivat toivottomina vesikuppiensa ääressä. Vaikka olimme varustautuneet asianmukaisesti, pakenimme paikalta, koska emme kestäneet katsella sitä makaaberia näkyä. Tunteemme, jotka pelkäsivät meitä enemmän kuin me niitä, jäivät kaikumaan kellariin. Onneksi välissä on betonia ja kahdet rappuset.

Perjantaibiisi – Suomen Zorro: Rakkautesi (ohj. Suomen Zorro)

Joko teillä on suunnitelmia seuraavan pitkäsoiton tahi vastaavan suhteen? Jos, niin mitä asioista tohtii tässä vaiheessa kertoa?

Olemme aloittaneet toisen albumimme äänitykset. Kokonaisuus alkaa hiljalleen ja salakavalasti hahmottua.

Suomen Zorro on:

Petri Vähäsarja (laulu ja kitara)
Mikael Hernesniemi (kitara)
Pekka Mustakallio (basso)
Risto Kämäräinen (rummut)

Kaikki sielua salamyhkäisyydellään suojelevat laulut totutusti Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Lisää luettavaa