Alexi Laiho, Jussi69, Olli Herman ja Archie Cruz – Perjantaibiisinä The Local Band: Sunglasses At Night

"Ei haluttu coveroida niitä hittibiisejä, joita kaikki soittaa ja jotka on jo alkuperäisinä versioina hemmetin hyvin tehty."

Kulman kundit Archie, Alexi, Jussi ja Olli.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään tulilla suomalaisen superkokoonpanon ensisingle.

The Local Band sai alkunsa vuoden 2013 hämyisenä iltana Hollywoodissa. Jussi69 (The 69 Eyes) ja Alexi Laiho (Children Of Bodom) tuumasivat, että olisi syytä veivata yhdessä hieman kasarimeininkiä, Mötley Crüeta ja Poisonia esimerkiksi. Ideasta lyötiin kättä päälle ja lähdettiin metsästämään sopivaa laulajaa ja basistia. Lauluhommiin Jussi pyysi ystäväänsä Olli Hermania (Reckless Love) ja kontekstiin mitä mainioimmin istuvan kuontalon jo valmiiksi omaava omaava herra innostuikin ajatksesta välittömästi. Bassoon puolestaan valikoitui Santa Cruz -yhtyeen kitaristi-laulajana tunnettu Archie Cruz, joka pääsi näin soittamaan suosikkibiisejään omien idoliensa kanssa. Jaettuun hard rock -rakkauteen perustuva superkokoonpano The Local Band oli syntynyt.

Alun perin  ideana oli heittää vain yksi keikka ja pitää hauskaa kavereiden kesken ilman sen kummempaa jatkosuunnitelmaa. Toisin kuitenkin kävi ja lokakuussa yhtye soittikin jo neljännen keikkansa 17 000 fanille Japanin The Loud Parkissa. Laiho kommentoi ketjureaktion kaltaisesti edenneitä tapahtumia seuraavasti:

The Local Band on kuin superkuuma rakastajatar, jonka kanssa oli tarkoitus viettää vain yksi yö ilman sitoumuksia. Ennen kuin huomaatkaan, on hengattu jo pari vuotta, äänitetty ep ja seuraavaksi oletkin jo häämatkalla Tokiossa. Vakavasti ottaen: kyllähän tää vähän paisui, mutta oon helvetin ylpeä tästä jengistä joka levelillä. Hengataan, soitetaan kimpassa, treenataan tosissaan tai juhlitaan. Mitä tahansa, näiden kanssa se on aina hemmetin hauskaa. Plus ketkä muut äänittää ep:n oikeasti neljässä päivässä?

Jussi69 tarkentaa:

– Me ei haluttu coveroida niitä hittibiisejä, joita kaikki soittaa ja jotka on jo alkuperäisinä versioina hemmetin hyvin tehty. Haluttiin yllättää jengi erikoisemmilla, jopa kieroilla valinnoilla. Yhden biisin äänitys venähti lopulta kokonaiseksi ep:ksi ja lopputulos on perverssi, odottamaton kokoelma mun ja Alexin valitsemia biisejä. Meidän suosikkeja, joita monikaan ei edes tiedä entuudestaan.

The Local Bandin debyytti-ep Locals Only Dark Edition julkaistaan 4. joulukuuta. Ensimmäinen, tänään Perjantaibiisinämme soiva single on Corey Hartin vuoden 1984 samannimisestä alkuperäiskappaleesta versioitu Sunglasses At Night. Tästä se viikonloppu taas lähtee!

Perjantaibiisi The Local Band: Sunglasses At Night

The Local Band -uutuuden ja muut tuoreet parhaudet löydät myös viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittolistaltamme: