Radiohittien yläasteromantiikkaan kyllästynyt Nyrkkitappelu julkaisi antiteesin juustoisille rakkauslauluille

Nyrkkitappelu julkaisi tammi–helmikuun vaihteessa singlen Haureus sekoittaa mun pään. Kappaleesta ei tarvitse kaksoismerkityksiä kauaa etsiä: Olavi Uusivirran menestyksekkääseen ihastuslauluun viittaava kappale on tarkoitettu pyllistykseksi radion soittolistojen hunajaisten rakkaussinglejen suuntaan.

Kysyimme Nyrkkitappelun laulajalta Horo-Hepeltä, mikä innoitti yhtyeen tällaiseen pelinavaukseen ja mitkä julkaisut ovat sitten hyviä esimerkkejä vähemmän imelistä rocklevyistä tai -biiseistä.

”Haureus sekoittaa mun pään” viittaa ilmiselvästi Olavi Uusivirran singleen. Haastaako Nyrkkitappelu nyt riitaa Olavin kanssa?

Haureus sekoittaa mun pään on antiteesi sille sanoitusgenrelle, jossa ollaan aina vastarakastuneita tai vastaeronneita teini-ikäisiä.
– Horo-Hepe

Haureus sekoittaa mun pään on antiteesi sille sanoitusgenrelle, jossa ollaan aina vastarakastuneita tai vastaeronneita teini-ikäisiä, joille jokainen romanttisen statuksen muutos on aina maailman isoin asia. Minua ajoi myös ehkä pieni kyllästyminen siihen, että joillekin se rokkisanoittaminen ja -biisit ovat pelkkää tuota, vaikka yläasteesta on jotain 20 vuotta aikaa. Samoin kyllästyin siihen, että radion soittolistabiisit pyörivät 99-prosenttisesti tuon aiheen ympärillä. Jouduin kesätöissä kuunteleen liikaa radiota.”

Mitä vikaa rakkauslauluissa on?

”Kun kuuntelin äsken The Curen Love Songin, niin… eipä siinä ainakaan mitään vikaa ole! Kyllä sen tahdissa mielellään heiluu Klubin sinkkupöydästä toiseen.”

Mikä on mielestäsi erityisen vahva esimerkki, juustoisesta, epämiellyttävästä rakkauslaulusta?

”Huono biisi on huono biisi, oli se aiheesta mistä tahansa. Radiohan niitä on täynnä, ei ole jäänyt artistit ja biisit onneksi mieleen, eikä ne tarvi sen yhtään enempää huomiota. Sur-rurin Salamarunkkari taas on hyvä biisi, ja se bändi tarvii enemmän huomiota vaikka ei haluaisikaan.”

Entä mikä levy on mielestäsi erityisen hyvä esimerkki rockalbumista, jolla ei piehtaroida rakkaudessa ja erokriiseissä?

”The Hivesin Veni Vidi Vicious! Lähtee! Ruotsalaisten punk ja rock on tavallisesti vähän liian musiikkiopistoa minun makuuni, mutta onnistuvat ne välillä jossain muussakin kun jääkiekossa.”

Mitä noin muuten Nyrkkitappelulle kuuluu? Mitä aiotte puuhata tänä keväänä?

”Me olemme juuri nyt Helsingissä nauhoittamassa loppuun meidän kolmatta täyspitkää, jonka biisejä aviottomat lapset tulevat laulamaan lähiöiden karaokeissa vielä 2050-luvulla. Eikä minulla ole nyt mikään Horo-Hepen Nyrkkitappelu-naamari päällä, vaan se on oikeasti tavoitteena. Keväällä ja kesällä sotketaan keikoilla niin kuin muutkin aktiiviset bändit.”