Tuomas Holopaisen Auri-yhtyeen albumilta löytyy ainutlaatuinen soolo – esittäjänä kosketinsoitinta nuoleva hevonen

22.3.2018 12:15

Teksti: Lassi Linnola
Artikkeli on katkelma Soundissa 3/18 julkaistusta haastattelusta.

Jo alusta alkaen oli selvää, että Aurin ydin tulisi koostumaan Tuomas Holopaisen, Johanna Kurkelan ja Troy Donockleyn muodostamasta triosta.

Projekti antoi jokaiselle mahdollisuuden hyödyntää vahvuuksiaan. Tuomas vastasi kosketinosuuksista, Johanna laulusta ja alttoviulusta. Musiikin moniottelijana aiemminkin meritoitunut Troy soitti irlantilaisen säkkipillinsä ohella myös kielisoittimia.

Ilman apukäsiä levyn tekeminen ei kuitenkaan olisi onnistunut. Esimerkiksi rumpu- ja perkussioraidat soitti Troyn kanssa aiemminkin työskennellyt Frank Van Essen. Levyllä kuullaan myös ”virtuoosimaisen Joomban” säveltaidetta.

Hetkinen. Siis kenen?

Tuomas kaivaa taskustaan naurunremakan saattelemana puhelimen, jonka näytölle ilmestyy video hänestä pitelemässä käsissään sähköpianoa, jonka koskettimia Tuomaksen ja Johannan omistama Joomba-niminen hevonen nuolee kiivaasti. Kännykän kaiuttimista kantautuu ihmiskorvalle käsittämätön kosketinjuoksutus.

Troy: ”Kai tajuat, että käsissäsi on maailmanluokan skuuppi? Historian ensimmäinen hevosen soittama kosketinsoolo!”

Tuomas: ”Joka päätyi myös lopulliselle levylle.”

Uteliaille kerrottakoon, että kyseinen taidonnäyte on kuultavissa Savant-kappaleen viimeisellä kolmanneksella. Sekä Auri-albumi että tämä biisi julkaistaan yleisön kuultavaksi huomenna 23. maaliskuuta, joten sitten pääsee kuuntelemaan, millaisen juoksutuksen Joomba on levylle taiteillut. Kelpaa sillä sitten tallin muille hevosille leveillä.

Lisää luettavaa