Rocklaulaja – Kauko Röyhkä (epävirallinen)

Kauko Röyhkä kertoo joka tiistai Soundin lukijoille tarinan.

Rocklaulaja

Vaikka olen ollut alalla kauan, en tunne kovin monia rocklaulajia. Mutta kerran olin ulkona erään rocklaulajan kanssa. Menimme Eliteen, jonka seinillä roikkuu vanhoja maalauksia. Tauno Palolla oli siellä kantapöytä. Myöhemmin Matti Pellonpää käytti samaa pöytää. Heidän muistolaattansa on ruuvattu seinään pöydän yläpuolelle.

Nyt minä ja rocklaulaja istumme tuossa pöydässä. Kaksi viehättävää naista astuu sisään. Toinen heistä on vanha tuttuni. Olemme vuosien varrella tavanneet silloin tällöin, ja aina on ollut kivaa. Kutsun tytöt Taunon ja Matin pöytään. Juttelen tutun tytön kanssa niin intensiivisesti, että rocklaulaja jää vaille huomiota. Oletan, että hänkin pitää seuraa toiselle tytölle.

”Mä näin sen verijäljen. Ihan ku hillo olis kaatunu.”

Lähdemme kaikki tutun tytön luo. Hän asuu yksiössä muutaman korttelin päässä. Kiipeän tutun tytön tuttuun parvisänkyyn. Sen alla on sohva, jolle toinen pariskunta asettuu. Olen jo hyvää vauhtia duunaamassa, kun alhaalta alkaa kuulua omituista puhetta:

– Sulla on näppyjä naamassa, sanoo rocklaulajan ääni.

Mitä vittua. Ei hänen naisellaan ole mitään näppyjä, vaan pari kolme kauneuspilkkua. Hänen kasvoissaan eikä missään muussakaan ruumiinosassa ole todellakaan mitään vikaa. Tyttö tietysti loukkaantuu kun kuuluisa rocklaulaja sanoo niin ilkeästi. Hän alkaa nyyhkiä.

– Varmaan parasta että lähdette, sanoo tuttu tyttö minulle.

Vien rocklaulajan pihalle. Olen niin raivoissani, etten saa sanaa suustani. Kävelemme katua pitkin. Yhtäkkiä hän pysäyttää minut erään talon kohdalla.

– Mä oon skidinä asunu tässä talossa.

Talo on vanha, rakennettu 20-luvulla.

– Mulla oli frendi. Se kuoli. Putos tuuletusparveekkelta. Oli hakkaamassa kynnysmattoa ja löi ohi, horjahti. Mä näin sen verijäljen. Ihan ku hillo olis kaatunu.

Hän tulee eteeni ja tarttuu minua molemmista käsivarsista.

– Tajuutsä?

Hän puristaa lujasti.

– Tajuutsä?

Tuijotan hänen verestäviin mulkosilmiinsä.

– En tajua. Haista vittu.

Jatkamme matkaa. Menee vielä monta tuntia ennen kuin ensimmäinen baari avataan.


Teksti: Kauko Röyhkä 

Uusi Kauko Röyhkä (epävirallinen) -tarina joka tiistai Soundi.fi:ssä. Edelliset jutut löydät täältä