ABELARDO BARROSO: Cha Cha Cha

ABELARDO BARROSO
Cha Cha Cha
World Circuit

Tarinan mukaan tuolloin parikymppinen Abelardo Barroso työskenteli vuonna 1925 maineikkaan Sexteto Habaneron autokuskina, kun hän tuli keikkareissulla yhtyneeksi kyyditettäviensä lauluun. Spontaani suoritus teki musikantteihin niin kovan vaikutuksen, että Barroson ura eteni ratin takaa yhtyeen solistiksi. Kohta kultakurkku tunnettiin liikanimellä El Caruso de Cuba.

Nousukiitoa kesti aikansa, mutta 1940-luvulla Barroso ei päässyt levyttämään lainkaan. Onni kääntyi vasta seuraavan kymmenluvun puolivälissä, kun Rolando Valdés löysi tähden uudelleen ja pestasi tämän yhdeksi Orquesta Sensaciónin laulajista. Cha Cha Chan kaikki neljätoista helmeä periytyvät juuri mainitulta ajalta.

Elegantisti svengaava rytmiryhmä, viulistit ja mestarihuilisti Juan Pablo Miranda myötäilevät kauniisti sielukasta soneroa, joka ei vahingossakaan hairahdu ylitsepursuavaan tunteiluun. Levyn aloittaa El Guantánamo, jonka menestys käynnisti myös Barroson viimeisen kultakauden. Kappale onnistuu sulattamaan kolmeen minuuttiinsa Quantanameran ja La Bamban parhaat puolet. Sensaatiomaista!