ACE FREHLEY: Origins Vol. 1

Arvio julkaistu Soundissa 5/2016.
Kirjoittanut: Antti Ervasti.

Arvio

ACE FREHLEY
Origins Vol. 1
SPV

Entinen Kiss-kitaristi Ace Frehley on osannut aina valita levyilleen tyylikkäitä covereita, muun muassa ELOa ja Sweetiä. Vain puolitoista vuotta edellisen studioalbumin jälkeen mies julkaisee covereita sisältävän levyn. Seassa on pari vanhaa omaa Kiss-kappaletta, joita mies ei aikoinaan uskaltanut laulaa.

Hyvin toimii. Mikään maailman linjakkain cover-kokoelma Origins ei ole, mutta ei sitä voi vaatiakaan levyltä, jonka tarkoitus on tehdä kunniaa kitaristin omille juurille. Mukaan on valittu rohkeasti klassikoita Hendrixistä Creamin kautta Zeppeliniin mutta myös yllättäviä vetoja vierailijoineen.

Heistä puheen olleen levyn huippuhetki on, kun Kissin Paul Stanley käy laulamassa Freen Fire And Waterin. Cover-versio Kissin Rock And Roll Hellistä (Frehley oli jo eronnut bändistä, kun se ilmestyi Creatures Of The Night –levyllä) toimii melkein paremmin kuin alkuperäinen.

Soolokitaristina Frehley ei ole koskaan ollut mikään salamasormi, vaan hänen taituruutensa on tyylitajussa ja melodioissa. Nyt sitä 1970-luvun parasta aceilua saa kuulla koko rahan edestä.

Laulajana Ace ei ole mikään ässä mutta jotenkin vain hänen kirkas, kaunissävyinen äänensä toimii näissä biiseissä.

Lisää luettavaa