ANNIHILATOR: Metal

Arvio julkaistu Soundissa 04/2007.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.
Jeff Waters on otsikoinut bändinsä uuden levyn kunnianhimoisesti. Periaatteessa Metal ei jätä mitään kyseenalaiseksi, kun konseptikin on tällä kerralla reilusti aiempia laajempi.

Arvio

ANNIHILATOR
Metal
SPV

Jeff Waters on otsikoinut bändinsä uuden levyn kunnianhimoisesti. Periaatteessa Metal ei jätä mitään kyseenalaiseksi, kun konseptikin on tällä kerralla reilusti aiempia laajempi. Waters on kutsunut levylleen vierailijoiksi muun muassa Danko Jonesin, Jeff Loomisin Nevermoresta, Angela Gossowin Arch Enemystä, Steve Kudlow'n Anvilista, Jesper Strombladin In Flamesista sekä Alexi Laihon Children Of Bodomista.

Sikäli Metal on hieman ristiriitainen levy, että se pysyttelee tyylilajin perusasioissa ja nimenomaan thrashissa. Sinänsä siinä ei ole mitään ongelmaa, mutta levy itsessään ei ole nimensä kaltaisesti tyhjentävä. Vierailijoiden lisäarvo on hetkittäin jopa hohdokasta, mutta suurelta osin varsin vaisua. Ilman sen kummempaa kotiinpäin vetoa voi sanoa, että Laihon ilotulittelu kuuluu levyn merkittävimpään antiin, eivätkä muutamien länsinaapurin bändien soittajat tule lainkaan pahasti perässä.

Jos Waters on kuvitellut saavansa aikaan kovimman kitaralevyn metallin historiassa, siinä hän on väärässä. Ilolla on kuitenkin todettava, että Annihilatorilta alkaa pikkuhiljaa löytyä biiseistä kunnon turpaanlyönnin meininkiä, vaikka välillä läpsiminen onkin hieman onnetonta. 

Lisää luettavaa