Levyarvio: Annihilatorin metallitribuutti ei parane toisellakaan yrittämällä – Metal II on turhaa historian uudelleen kirjoittamista

Annihilator
Metal II
Ear

Jeff Watersin johtama Annihilator on äänittänyt uudelleen vuonna 2007 julkaistun levynsä Metal. Kyseessä on kunnianosoitus Alexi Laiholle ja Eddie Van Halenille, jotka esiintyivät varsin mittavan vierailijajoukon mukana tuolla 15 vuotta sitten julkaistulla leyllä ja joiden silloin äänittämät raidat on sisällytetty myös tälle uudelle versiolle.

Metal ja näin ollen myös Metal II ei musiikillisesti kuulu Annihilatorin parhaimmistoon. Bändi oli thrashin uranuurtaja runsas 30 vuotta sitten, mutta sittemmin yhtye alkoi menettää otettaan ja vähän väliä lipsui lajityyppinsä keskikastiin. Metalin kappaleet edustivat aikoinaan hieman monimuotoisempaa ilmaisua kuin yhtyeen muut albumit noihin aikoihin, mutta yhtye oli lipunut jo varsin kauas alkuvuosiensa erinomaisuudesta. Uutuudellaan Annihilator on muutoin voimiensa tunnossa ja bändin asenteesta löytyy edelleen rujoutta, joka boostaa yhtyeen esiintymistä, mutta kappalemateriaalin puutteisiin yhtye ei pysty vaikuttamaan.

Vierailijatkaan eivät päässeet alkuperäisellä äänitteellä parhaimpaansa Alexi Laihoa lukuun ottamatta. Merkittävämpi muisto jo edesmenneistä vierailijoista olisi jäänyt jos yhtye olisi tehnyt uuden levyn, jolla se olisi palannnut juurilleen ja liittänyt Van Halenin ja Laihon vierailut vain bonuskappaleiksi.