ANTI-FLAG: For Blood And Empire

ANTI-FLAG
For Blood And Empire
SonyBMG

Anti-Flagin aika on nyt tai ei koskaan. Kuluvan vuosituhannen aikana nipun kestäviä punk-albumeita paukuttanut yhtye on siirtynyt ison pahan puolelle, kun For Blood And Empiren selkämyksessä komeilee SonyBMG:n logo. Sen lisäksi nyt eletään viimeisiä aikoja, kun Irakin sodan kasvava vastustus pitää George W. Bushin kritisoimisen ajankohtaisena.

Pelimerkit on lyöty nippuun varmasti sitä silmällä pitäen, että tämä on monille kuulijoille se ensimmäinen Anti-Flag -kiekko, sillä punk-skenen suunnasta paskan voi jo nähdä lentävän ilmassa. Niinpä For Blood And Empire kuulostaa suorastaan matemaattisen keskiverrolta Anti-Flagilta. Terror Staten (2003) kaltaisia irtiottoja, kuten Tom Morellon pestaamista tuottajaksi, ei nyt ole katsottu tarpeelliseksi.

Tällaista simppeliä, iskulauseiseen ja kertosäehoilauksiin tehonsa perustavaa punkia voi kuitenkin tehdä vain tiettyyn pisteeseen asti. Levyä on vaivaton ja mukava kuunnella, mutta sisältääkö se lopulta mitään sellaista, mitä emme olisi jo muissa yhteyksissä kuulleet?

Mielenkiintoisin mielleyhtymä onkin Chumbawamba, johon viittaa urakehityksen lisäksi Hymn For The Deadin trumpetti. Emigren alussa lausuttua Martin Niemöllerin runoakin Leedsin palavasieluiset kyynikot ovat ehtineet käyttää ensin.