ANTI-FLAG: The Terror State

ANTI-FLAG
The Terror State
Fat Wreck Chords

Anti-Flag kuuluu nykypunkin poliittisempaan siipeen, mitä valtavirran kautta ajatusten ilmaisuun tulee. Kuten nimestä voi päätellä The Terror State on teemalevy Yhdysvaltojen nykytilanteesta ja siitä patriotismin hurmasta, joka pahimmillaan valloitti maan punk-skenenkin. Eipä Anti-Flag paljasta mitään maailman tilanteesta mitä valveutunut kansalainen ei olisi jo nyt tiennyt, mutta kiitettävän laajan tietopaketin se on levyn aihepiiristä kerännyt. Simppeleitä, usein iskulauseilla höystettyjä manifesteja täydennetään kappaleiden sanoituksia selventävillä faktatiedoilla.

Viran puolesta räkyttämiseen nämä palavakatseiset nuoret miehet eivät syyllisty ja asialleen omistautumisen lisäksi bändin emotionaalinen ja melodinen punk rock käy propagandan työvälineeksi mitä mainioimmin. Yhteistyökumppaniksi Anti-Flag on saanut alan parasta osaamista, sillä tuskinpa kukaan voisi sopia The Terror Staten tuottajaksi paremmin kuin näiden asioiden kanssa näkyvästi aikaisemmin touhunnut Tom Morello. Kitaravelhon ansioksi voitaneen lukea levyn vahva dynamiikka ja koherentti kokonaisuus, edellisen Die For The Government -albumin kaltaista puutumista ei nyt pääse tapahtumaan. Miksauksesta vastaa muun muassa Allin riveistä tuttu Bill Stevenson.

Anti-Flag on onnistunut siinä missä punk-bändit enää harvemmin kunnostautuvat eli toimimaan sekä musiikin että sanoitusten tasolla. Kun Bad Religionista tai Propagandhista ei ole aikoihin kuulunut mitään, jää Anti-Flagin vastuulle kansakunnan nuorison sivistäminen Jos sen sijaan opettavainen asenne aiheuttaa näppylöitä, antaa pelkkä musiikkiin keskittyminenkin paljon.