ANTI-FLAG: The People Or The Gun

ANTI-FLAG
The People Or The Gun
Sideonedummy

Anti-Flagin seikkailu monikansallisissa vesissä jäi odotetun lyhyeksi. Bändin, jonka musiikillisesta keskiöstä löytyy lähinnä poliittisia iskulauseita ja vimmaista punkrockia, on vaikea luovia uskottavasti valtavirrassa menettämättä särmäänsä, kun samaan aikaan pitää ottaa huomioon myytyjen levyjen määrät. Anti-Flagin tapaus toimii jälleen kerran osoituksena siitä, että markkinataloudessa toimiminen asettaa musiikilliselle kapinalle auttamatta valjaat, joiden puristumista säätelevät sisällön kannalta täysin toisarvoiset seikat. Tästä savotasta vain harva selviää kuivin jaloin.

Nyt yhtye on kuitenkin palannut ”turvallisille” vesille, muiden muassa Flogging Mollyn levy-yhtiönä tunnetun SideOneDummyn huomaan. Kuten usein tämän kaltaisissa tilanteissa, myös Anti-Flag haluaa osoittaa kuulijoille, ettei se ole flirttailuissa mainstreamin kanssa menettänyt perimmäistä musiikillista teräänsä. Tämä valittavasti myös usein johtaa ylilyönteihin, joissa silkalla energialla yritetään kompensoida kappaleiden muita puutteita.

Olisi voinut kuvitella, että Anti-Flagin kaltainen kokenut yhtye tajuaisi, että todellinen paluu undergroundiin vaatii muutakin kuin You Are Fired (Take This Job, Ah, Fuck It) -kappaleen kaltaista hard­core-kohellusta. Nyt The People Or The Gunin tarjoama manifesti kaikuu lähinnä pintapuolisen ärhäkästi ja vailla todellista maalia.