Arvio: Anna Calvi heittäytyy Peaky Blindersin soundtrackilla syvälle sarjan traagiseen maailmaan

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Anna Calvi
Peaky Blinders: Season 5 & 6 (Original Score)
Domino

Vuosisadan takaisen birminghamilaisen rikollisjoukonväkivallan kyllästämästä elämästä kertova Peaky Blinders on yksi viime vuosien vaikuttavimpia tv-sarjoja. Laatua riittää myös sarjan tiimoilta julkaistuissa soundtrackeissä.

Peaky Blinders: The Official Soundtrack (2019) oli pääosin kokoelma eri artisteilta valikoituja biisejä, mutta Anna Calvin tupla-albumi on varta vasten Peaky Blindersin viimeisten tuotantokausien innoittamaa ääniraitaa. Kolme erinomaista albumia tehnyt Anna Calvi heittäytyy Peaky Blindersin tunnelmissa syvälle Tommy Shelbyn johtaman liigan traagiseen maailmaan.

Calvin karkeana raastava kitarointi luo uhkaavaa ja painostavaa ilmapiiriä, jonka räjähdysalttiutta ambientimmat hetket vain alleviivaavat. Ja kun Shelbyn sielu on viimein rimpuillut aikansa Calvin riipivien slideviiltojen kynsissä, niin Tommy’s Final Requiem antaa sille lopullisen rauhan.

Koko Peaky Blinders -sarjan tunnuskappale on Nick Caven Red Right Hand, josta ensimmäisellä soundtrackillä kuullut Caven ja PJ Harveyn tulkinnat saavat nyt rinnalleen Anna Calvin näkemyksen. Kuudennen tuotantokauden hieman viidettä sävykkäämpi score on Calvin ja The Birthday Partystä lähtien Nick Caven levyjä tuottaneen Nick Launeyn yhteistyötä.

Lisää luettavaa