Arvio: Olisiko aika kuopata tämä projekti? Babymetalin kuriositeettiarvo alkaa olla kuokittu

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Babymetal
The Other One
Cooking Vinyl

Babymetalin vuoden 2014 japanilaista idolimusiikkia ja metallia yhdistänyt debyytti ei ollut ensimmäinen laatuaan, mutta se oli ensimmäinen kerta, kun konsepti vietiin mainstreamiin. Esimerkiksi punk-henkisempään BiSiin verrattuna isoja pop-melodioita hyödyntänyt Babymetal oli alusta alkaen enemmän tuote kuin bändi.

Nyt debyytistä on melkein kymmenen vuotta, bändin tytöt ovat aikuisia ja konseptin kuriositeettiarvo on kuokittu. The Other Onella tarkoitus olisi siis osoittaa Babymetalin pystyvän vakavasti otettavaan musiikkiin alkuperäisiä faneja kuitenkaan kadottamatta ja liikaa bändin soundia muuttamatta.

Metal Resistancella (2016) otettiin jo ensimmäisiä askelia siihen suuntaan. Sen Karate on edelleen Babymetalin paras biisi. Viime vuodet ovat kuitenkin olleet bändille vaikeita. Laulaja Yuimetal lähti bändistä ja kitaristi Mikio Fujioka kuoli.

Metal Galaxy (2019) oli aika keskinkertainen levy, eikä The Other Onekaan siitä juuri paranna. Levyn aloittava Metal Kingdom on vielä ensimmäisten levyjen tasoa, mutta muuten levy koostuu lähinnä fillereistä.

Olisi varmaan aika kuopata projekti ja kehittää bändin keulakuvalle ja erinomaiselle laulajalle Suzuka Nakamotolle jotain arvoistansa tekemistä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa