Levyarvio: Ylimakeaa söpöilyä, mutta myös paljon muuta – Babymetalilla riittää kapasiteettia

Babymetal
Metal Galaxy
Ear

Japanilainen Babymetal saapuu helmikuussa ensimmäistä kertaa Suomeen, joten Helsingin Kulttuuritalolla on mahdollisuus tarkistaa maailmalla suositun yhtyeen niin sanotun kawaii-metallin hurmio. Tyylilajin peruspilareina väräjävät J-pop sekä kuolon- ja progemetallin kanssa flirttaileva paahto.

Vaikka laulaja Yuimetal (Yui Mizuno) jätti yhtyeen viime vuoden lokakuussa terveysongelmien vuoksi, muutos ei lannistanut ryhmän kiihkeää olemusta. Yuimetalin kollegat Su-metal (Suzuka Nakamoto) ja Moametal (Moa Kikuchi) pitävät muun yhtyeen ohessa Metal Galaxyn vauhtia yllä.

Albumilta lohkaistu single Shanti Shanti Shanti kuopii kipinöiviä orientalismeja, mutta muuten Babymetalin kolmas pitkäsoitto ei annostele yllätyksiä. Muhkeiksi sovitetut äänivallit murskaavat pehmeämmät sävyt, mikä lienee ollut heilunnan tarkoituskin.

Su-metalin sekä Moametalin liki ylimakeaksi suurustuva söpöily koskettaa vain pintaa, sillä instrumentteja sormeilevien muusikkojen virtuositeetti vyöryy paikoin herkullisesti. Armottomat kitarariffit ja rytmien polyfoniat muistuttavat siitä, että Babymetalilla riittää kapasiteettia.