Arvio: Black Rebel Motorcycle Clubin jamien tuloksena on syntynyt tutun tummasävyistä hypnoosirockia

Black Rebel Motorcycle Club
Wrong Creatures
Abstract Dragon

Kyynikko saattoi kuitata B.R.M.C.:lla (2001) debytoineen Black Rebel Motorcycle Clubin vain The Jesus And Mary Chainin Munkin (1998) ja Damage And Joyn (2017) välisen tauon puolivillaisena lomittajana. Sanfranciscolaisyhtye kuitenkin todistaa, että särökitaraa, hypnoottisuutta ja osin lievästi psykedelistäkin tummuutta jalostamalla on voinut rakentaa toisenkin uskottavan uran.

Black Rebel Motorcycle Clubille kahdeksas albuminsa on työvoitto. Specter At The Feastin (2013) seuraajaa kun viivyttivät sekä rumpali Leah Shapiron aivoleikkaus että kitaristi-laulaja Peter Hayesin vieroitushoito. Wrong Creaturesilla he ja basisti Robert Levon Been ovat viimein tutussa kovaäänisessä terässään.

Levyn biisit ovat jälleen syntyneet pikemminkin pitkien jamien tuloksina kuin perinteisenä laulunkirjoittamisena. Painostavuuden aste vaihtelee, mutta soiton horisontaalinen suoraviivaisuus ja lakonisen laiska laulu säilyttävät asemansa Black Rebel Motorcycle Clubin selkärankana. Haunt kuitenkin yllättää säröttämän kauniina balladina. Echo lainaa ujostelematta Lou Reedin Walk On The Wild Sidea ja seinään pysähtyvä Little Thing Gone Wild erottuu riehakkuudellaan. All Risen loppuhuipennus puolestaan kasvaa hymnin mittoihin.