BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB: Black Rebel Motorcycle Club

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB
Black Rebel Motorcycle Club
Virgin

"Whatever Happened To My Rock´N´ Roll", tiedustelee B.R.M.C. ensisinglellään ja debyyttilevyllään. Olisi kyllä mukava tietää! Varsin mainio detroit punk-rypistys on lajissaan ainoa levyllä, joka kokonaisuutena on melko vaisu ja epätasainen. Marlon Brandon tähdittämästä The Wild One -elokuvasta nimensä lainannut ryhmä osui hyvään markkinarakoon The Strokesin vanavedessä. Tulevaisuus ei tämän pitkäsoiton perusteella vaikuta yhtä ruusuiselta.
Levy käynnistyy mukavasti Love Burns -nimisellä The Jesus And Mary Chain -pastissilla. Ei ihme, että se on valittu seuraavaksi singleksi. Aikaisemmin mainittu debyyttisingle kuullaan kolmantena. Levy-yhtiön promomiehet tekivät mainion valinnan. Millään muulla albumin raidalla ei olisi ansaittu puoltakaan sen saamasta huomiosta.
Kymmenen vuotta aiemmin levyn shoegazing-indiedance -sekoitus olisi ollut melko ajankohtainen. Awaken esittäjä voisi yhtä hyvin olla The High ja Rifles olisi puolustanut paikkaansa Curven levyllä. Turhan moni kappaleista on rakennettu pyörivän bassoriffin ympärille ja kun yhdestätoista laulusta noin puolet kestää yli viisi minuuttia on se aivan liikaa. Tylsimmillään yhtye onnistuu kuulostamaan Kula Shakerilta. Omaperäisyys triolta puuttuu kokonaan.
Tämä on yksi niistä julkaisuista joista jää tunne että miksauspöydän säädöt on hitsattu kiinni, niin yksitotiset ovat soundit alusta loppuun. Spread Your Lovea koristava huuliharppu on tervetullut mauste. Kyseisen raidan glamrock piristää yleisilmettä muutenkin. Tästä ei Morrisseyn Glamorous Glue ole kaukana! Tylsän White Palmsin lopettava puolen minuutin gospelhetki on levyn parhaita hetkiä. Plussaa saa myös laulaja kuulostaessaan ajoittain The Only Onesin Peter Perrettiltä (Head Up High).
Viimeisenä kuultava yli kuusiminuuttinen Salvation ryöstää melodiansa röyhkeästi Lovin´ Spoonfulin Darling Be Home Soonista. Kappaleessa kysellään: "Do you feel alive?" Tämän levyn jälkeen? Enpä juuri.