BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB: Take Them On, On Your Own

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB
Take Them On, On Your Own
Virgin

Nimi Marlon Brandon johtamalta moottoripyöräjengiltä The Wild One -leffassa. Inspiraatio The Jesus And Mary Chainilta, Velvet Undergroundilta ja Nuggets-kokoelmilta. Tekstit tyhjää retoriikkaa apaattisesta sukupolvesta ja Yhdysvaltojen hallituksen pahuudesta. Univormuna prätkäsaappaat, mustat farkut ja musta nahkatakki. Black Rebel Motorcycle Club ja heidän Take Them On, On Your Own -levynsä eivät kerro maailmasta tai tarjoa musiikillisesti mitään, mitä emme jo tiedä. Eikä se edes kierrätä kliseitä erityisen osaavasti tai ole hengeltään poikkeuksellisen kiihkeä.

Kaliforniaan kotiutuneen yhtyeen pari vuotta sitten ilmestynyt B.R.M.C -debyytti oli pettymys, vaikka sen nuhruisessa energiassa ja romantiikassa oli jotain viehättävää. Toisella albumillaan Peter Hayes (kitara ja laulu), Robert Turner (basso ja laulu) sekä Nick Jago (rummut) eivät ole pystyneet viemään musiikkiaan eteenpäin muuten kuin isomman budjetin ansiosta. Hyökkäävästi sykkivä basso, paksusti efektoidut kitarat ja hieman tunkkaisesti tömisevät rummut luovat vakuuttavan äänivallin, joka jää pelkäksi kohinaksi. Yhtyeen maailma on liian pieni ja pinnallinen, jotta se olisi kiinnostava ja upottava. Black Rebel Motorcycle Clubin mustassa ei ole sävyjä.

Magnum opuksen sijasta levylle on prässätty kiusallinen sekasotku keskinkertaisia rockraitoja. Albumin peruskappale on synkkä rämistely, jossa ei tapahdu mitään – parhaana esimerkkinä debyytin Whatever Happened To My Rock'n'Roll? -manifestista laimennettu Six Barrel Shotgun. Vielä enemmän ideoiden puutteesta kielii Ha Ha High Babe, joka tarpoo niin syvällä epäonnistuneessa rock'n'roll-narkoosissa, että kääntyy koko elämäntavan parodiaksi. Tällaisten floppien rinnalla makeasti säröpoppaava We're All In Love kuulostaa suorastaan taivaalliselta kolmeminuuttiselta.

Black Rebel Motorcycle Clubin hiekkalaatikkokapina paljastaa enemmän kuin sen on tarkoitus, sekä yhtyeestä itsestään että rock'n'rollin nykytilasta.

On varsin huolestuttavaa, jos ihmiset saadaan pitämään tällaista tyhjyyttä tämän hetken kuumimpana rock-aktina. Take Them On, On Your Own -levyn perusteella Black Rebel Motorcycle Club on ainoastaan rockbändi, jolla on keskinkertaista paremmat vaikutteet.