BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB: Baby 81

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB
Baby 81
Island

Whatever Happened To My Rock'n'roll kummasteli Black Rebel Motorcycle Club kuusi vuotta sitten ensisinglellään. Nyt on korkea aika kysyä, mitä ihmettä on tapahtunut BRMC:lle.

On kova saavutus ajaa itsensä jo kahden albumin jälkeen taiteelliseen umpikujaan. Black Rebel Motorcycle Club pystyi siihen. Kolmannen albuminsa yhtyeen laulajakitaristi Peter Hayes ja basisti Robert Levon Been äänittivät kaksin, kun rumpali Nick Jago oli selviämässä päihderiippuvuudestaan. Howl-kiekon (2005) juureva, akustinen sointi raikastikin ilmaa hetkeksi.

Nyt Jago on takaisin ruodussa, ja mikään ei ole muuttunut. Kolmikon rakastama garagen, folkin ja bluesin yhdistelmä ei alun alkaenkaan ollut erityisen omaperäinen idea, mutta varhaisilla julkaisuilla kolmikko sentään vaikutti uskovan asiaansa. Ei musiikissa silloinkaan samaa saatanallisuutta ollut kuin 60-luvun lopun Rollareissa, mutta kelpasihan tuo paremman puutteessa.

Tumma ja särisevä rocksoundi on hienosti mustiin pukeutuvan yhtyeen hallussa. Sanoitukset tulvivat rockin ikiaikaista symboliikkaa. Mitään omaa annettavaa BRMC:llä ei kuitenkaan ole. Yleensä bändin levyillä on sentään piileskellyt pari tappokappaletta, mutta Baby 81 -kiekolle niitä ei ole eksynyt edes yhtä.