Arvio: Levy kuin toimintaleffa – The Mountain Goatsin simppeli ja suoraviivainen Bleed Out jää teemojensa vuoksi etäiseksi

The Mountain Goats
Bleed Out
Merge

John Darniellen The Mountain Goats on viimeisen kolmen vuoden aikana julkaissut viisi albumia. Vaikka joukkoon ei Tallahasseen (2002) tai Transcendental Youthin (2012) kaltaisia mestariteoksia olekaan mahtunut, on laatu kiihtyneestä julkaisutahdista huolimatta ollut tasaisen korkea.

Samaa korkealaatuista mutta hitusen yllätyksetöntä linjaa jatkaa myös ikonisten toimintaleffojen innoittama Bleed Out. Jos First Bloodilla mainittujen Rambon ja Death Wishin juonet ollaan kostotarinoiden toimimiseksi pidetty mahdollisimman pelkistettyinä, on Darnielle käyttänyt Bleed Outin musiikissa samaa metodia. Levyn biisit ovat erittäin suoraviivaisia ja toisiaan muistuttavia niin tasaisesti takovien rytmiensä, simppelien kitarariffiensä kuin kappalerakenteidensakin puolesta.

The Mountain Goatsille tyypilliseen tapaan sanoituksissa sen sijaan löytyy nyansseja kappaleiden perspektiivien vaihdellessa elokuvien (anti)sankareiden ja katsojan välillä. Poliiseja ammuskelevista kovista jätkistä kertovat biisit kuitenkin jäävät vähän etäisiksi esimerkiksi Darniellen omasta nuoruudesta kertovaan The Sunset Treehen (2005) verrattuna.