THE MOUNTAIN GOATS: The Life Of The World To Come

THE MOUNTAIN GOATS
The Life Of The World To Come
4AD

Tavallista kirjallisempana pidetty amerikkalainen lauluntekijä John Darnielle on vaihtelevin kokoonpanoin julkaissut The Mountain Goatsin levyjä jo 90-luvun alusta lähtien. The Life Of The World To Come on tällä hetkellä triona toimivan yhtyeen 17. studioalbumi.

Uutuudella John Darnielle yllättää hakemalla laulujensa inspiraation Raamatusta. Heräämisestä tai tunnustuksellisuudesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan hän on päätynyt hyödyntämään raamatullisia tekstejä ja kuvastoa soveltuvin osin tätä päivää kuvatessaan. Konkreettisimmin biisien syntyhistoria näkyy siinä, että albumin jokainen raita on saanut nimensä Raamatun lukujen ja jakeiden mukaan.

The Mountain Goatsin voittopuolisesti akustinen levy synnyttää folk- ja popvivahteillaan pikemminkin eurooppalaisen kuin amerikkalaisen vaikutelman. Sähköttä kitaroidun 1 Samuel 15:23 -raidan jälkeen Psalms 40:2 on vimmaisine lauluineen nasevan pienimuotoista rockia. Genesis 3:23 on albumin ilmetty pophitti ja 1 John 4:16 saa persoonallisen jousisovituksensa muun muassa Arcade Firen ja The Last Shadow Puppetsin levyillä ansioituneen Owen Pallettin toimesta.

Kun Raamattu ei ilmeisestikään tunne Costa Ricaa tai Matthew 25:21 -kappaleen mainitsemia syöpää ja kemoterapiaa, niin isoa kirjaa ei todellakaan voi pitää mainion albumin varsinaisena lähdeteoksena.