Arvio: Tunnetko, kuinka Lambchopin vauhti kiihtyy? Kurt Wagnerin ratkaisut eivät taaskaan ole perinteisimmästä päästä

Lambchop
The Bible
City Slang

Ikääntymisen realismiin törmännyt Kurt Wagner on julkaissut jo kolmannen Lambchop-albumin kahden vuoden sisään. Cover-levyn ja teatterimusiikillisen ohilyönnin jälkeen suureellisesti ristitty The Bible on Lambchop-asteikolla paluu normaaliin päiväjärjestykseen. Albumi muistuttaa, että lauluja kirjoittaessaan Kurt Wagner ei edelleenkään piittaa kaikkein perinteisimmistä rakenteista.

His Song Is Sung tarjoaa heti alkajaisiksi sovituksellista rikkautta ja upeaa orkestrointia. Syvä-äänisesti puhuvalla laulullaan Wagner tunnustaa: ”I confess I have no purpose, I’m not complaining.” Little Black Boxes tuo mukaan jatkossakin kuultavaa funkia bassoa ja aiemmiltakin levyiltä tavattua preparoitua laulua. Lambchopin yhteydessä harvinaisen sähkökitarasoolon sisältävä Police Dog Blues ja So There ovat selkeimmin melodista The Biblea.

Lohdullisen kauniisti nimetyllä Every Child Begins The World Againillä Kurt Wagner yllättää omanlaisellaan loppusointujen käytöllä: ”And I too have woven a kind of basket, yeah I broke into Hank Williams’ casket.” Pianolla ja kontrabassolla tunnelmoivan Daisyn päätöskommentti amerikkalaisesta filmi- ja tv-tähdestä voi sekin aiheuttaa kummastusta: ”Fred MacMurray was a motherfucker.”