Arvio: Turhauttava kuuntelukokemus – Pop ja metalli eivät kohtaa luontevasti Cyhran The Vertigo Triggerillä

Arvio julkaistu Soundissa 7/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Cyhra
The Vertigo Trigger
Nuclear Blast

Ruotsalainen pop metal -supergroup Cyhra muodostuu muun muassa In Flamesin ja Amaranthen jäsenistä. Suomalaista väriä yhtyeeseen tuo Shiningistakin tuttu kitaristi Euge Valovirta. Mainituista bändeistä eniten Cyhran yleisilme muistuttaa Amaranthen euroviisumetallia.

Cyhra kuitenkin käyttää Amaranthea enemmän elektronisia elementtejä ja pop-musiikille tyypillisiä melodioita ja koukkuja. Tässä ei silti olla mitenkään popin aallonharjalla, vaan bändi ottaa inspiraationsa vähemmän ajankohtaisista lähteistä. Esimerkiksi Live A Littlen syntikat tuovat vahvasti mieleen t.A.T.u.:n vuoden 2001 debyytin 200 По Встречной.

Vaikka soitto ja laulu kuulostavat erittäin hyvältä, muodostuu bändin konsepti kuitenkin ongelmalliseksi. Pop-elementtejä ei olla saatu toimimaan kokonaisuudessa, vaan syntikat ja huudatukset lähinnä vain rokottavat muuten varsin hyvin soitetun metallin toimivuutta. Paikoin bändi saa kunnon ryttäyksen käyntiin, mutta yleensä se on alle puolessa minuutissa kuokittu. Näistä paras esimerkki on 1.000.000 Fahrenheitin loppupuolella. Kun parhaat laulumelodiatkin ollaan taidettu jättää Amaranthen käyttöön, on The Vertigo Trigger lopulta aika turhauttava kuuntelukokemus.

Lisää luettavaa