CHARON: Songs For The Sinners

CHARON
Songs For The Sinners
Spinefarm

Jos joku vielä väittää, että HIMillä ja Charonilla on jotakin yhteistä, sietää piiskata itseään. Kummatkin bändit ovat liikkuneet omassa tyylissään eteenpäin sen verran, että yhtäläisyyksistä on enää turha puhua.

Charon kuulostaa uudella levyllään kenties vieläkin sulavammalta ja rennommalta kuin Songs For The Sinnersin edeltäjillä. Itsevarmuutta huokuvassa tunnelmoinnissa on lähes laiskanoloista leijuskelua savuisissa, melkein unenomaisissa sfääreissä. Yhtye avaa levynsä aseistariisuvan tehokkaalla Colderilla, jonka melodia yhdessä naisäänen kanssa lähes tappaa kaikki muut goottirock-sävellykset.

Charonin uusi levy ei ole ihan samanlainen hittivarasto kuin Downhearted, mutta kappaleiden muodostama kokonaisuus on piirun verran ehjempi. Ehkä myös Charonin vahvuudet pääsevät nykyisellään paremmin oikeuksiinsa, sillä yhtye luottaa melodioidensa voimaan, jolloin kappaleiden solakka linja riittää. Jos Charon oli aiemmin materiaaliltaan kapea-alainen, sekin on mennyttä elämää, sillä yhtye uppoutuu jopa oman tyylinsä ulkopuolelle kyeten kuitenkin linkittämään materiaalinsa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Se nyt on aina tiedetty, että Charon on tyylitajuinen bändi. Charon on myös monipuolinen ryhmä, joka ei häpeile hyödyntää laajaa skaalaansa. Ja mikäpä siinä, kun se tehdään kuitenkin tyylin mukaisesti.