THE CONCRETES: Hey Trouble

THE CONCRETES
Hey Trouble
Licking Fingers

The Concretesin laulaja Victoria Bergsman lähti lätkimään viime vuonna ja jätti pientä poreilua Britanniassa ja Yhdysvalloissa aiheuttaneen bändin oman onnensa nojaan. Selviytymistarinaksi tarkoitettu albumi on ruotsalaisyhtyeen uran heikoin – kuin tasapaksu todiste jäljelle jääneen seitsikon ammattitaidosta. The Concretesilla todellakin on ongelmia.

Epäonnistumiseen on löydettävissä monta syytä. Ensinnäkin rumpali Lisa Milberg ei ole Bergsmanin tapainen ilmeikäs laulaja, vaan tavanomainen hyssyttelijä. Toiseksi yhtyeen uudet kappaleet ovat parhaimmillaankin pikkunättejä, eivät milloinkaan oivaltavia. Kolmanneksi levyn soundi on niin tyypillinen, että sitä voisi kuvailla kaksiulotteiseksi.

The Concretesin kivassa ja kaverillisessa popissa ilahduttaneista luovuudesta ja leikkimielestä ei ole jäljellä kuin rippeet. Kellopelit, klarinetit, minimoogit ja muut soundin värittämiseen tarkoitetut soittimetkin kuulostavat jotenkin masentuneilta. Näpsäköistä sanoituksista sentään irtoaa pientä piristystä: "I just walk away like Renee."