DEATHCHAIN: Deadmeat Disciples

DEATHCHAIN
Deadmeat Disciples
Dynamic Arts

Dynamic Artsista näyttäisi tulevan varteenotettava tekijä suomalaisilla metallimarkkinoilla. Machine Menin ensiluokkaisen perushevidebyytin jälkeen manselaiset ulostavat yhtä lailla erinomaisen death/thrash-esikoisen kuopiolaiselta Deathchainilta. Nämä savolaiset ovat järsineet pikemminkin rautanauloja ja niittejä kuin kalakukkoa, sen verran tuimaa ja terävää mättöä viisikko tarjoaa. Näiden kavereiden kanssa ei ole leikkimistä, ei varsinkaan kun hurjapäät tottelevat sellaisia riemastuttavia nimiä kuin Rotten, Nuclear Corpse, Bobby, Kuolio ja Kassara.

Yhdistä Dark Angelin Darkness Descends, Kreatorin Pleasure To Kill, Mercilessin The Awakening sekä The Crownin Hell Is Here, niin pääset hyvin lähelle totaalista death/thrash-kokemusta, minkä Deadmeat Disciples pitää sisällään. Kun tuotantokin jytisee kuin saksalainen pommikonelaivue, niin vellit ovat hyvin äkkiä housuissa. Karvan päälle puolen tunnin ja yhdeksän biisin jälkeen voi vain pyyhkiä hikeä otsaltaan.

Jos jostakin kritiikkiä pitää antaa, niin pidemmän päälle levyn ehdottomuus ja kappaleiden samankaltaisuus alkavat puuduttaa. Reign In Blood on hieno thrash-albumi myös sen dynamiikan ansiosta, mutta kun Deathchain paahtaa lähes poikkeuksetta nasta laudassa, alkaa tykitys kääntyä itseään vastaan. Muutama suvantopala ei siksi olisi ollut pahitteeksi.