DEATHCHAIN: Cult Of Death

DEATHCHAIN
Cult Of Death
Dynamic Arts

Uudistunut Deathchain on vaikealla kolmannella levyllään syvällä asian ytimessä. Se on entistä tinkimättömämpi, järkkymättömämpi ja jokaista panosvyön hylsyä myöten täynnä energiaa. Pöytään se on heittänyt kahdeksan korttia, panoksena paikka suomalaisten marginaalimusiikin klassikoiden valikoituneessa joukossa. Paikka, jonka Cult Of Death pelin kestäessä todennäköisesti itselleen voittaa.

Deathchain kumartaa yhä peittelemättä eilisen sankareille, vaikka kaikkein thrasheimmat kulmat sen death/thrashista ovatkin hioutuneet pois. Vanhan Morbid Angelin löyhkään kiedottuun soundiin ei retron leima kuitenkaan yksioikoisesti sovi – Deathchain vain tarjoaa pinttyneeseen konseptiin omaa päivitystään. En suoralta kädeltä keksi yhtään toista bändiä, joka tekisi saman yhtä hyvin.

Kun useimmat projektit kaatuvat jo hyvien musiikillisten teemojen puutteeseen, Cult Of Deathin vahvuus on pitkälti palautettavissa kappalelähtöiseen ajatteluun. Vaikka Deathchain olisikin varmasti ylittänyt riman jo riffimateriaalinsa turvin, se on silti malttanut tehdä osista tunnistettavia kokonaisuuksia. Standardit on asetettu, sikäli kun tämä genre vielä johonkin jatkaa.