ED HARCOURT: The Beautiful Lie

ED HARCOURT
The Beautiful Lie
Heavenly

Viidennen varsinaisen albuminsa kuudessa vuodessa julkaissut Ed Harcourt on lähes yhtä tuottelias kuin Ryan Adams. Harcourtin levytysten taso on kuitenkin kärsinyt tiuhasta tahdista vielä Adamsiakin enemmän. Ainakin The Beautiful Lie tuottaa pettymyksen niin materiaaliltaan kuin toteutukseltaankin.

Ed Harcourt on vahvaääninen laulaja, minkä hän antaa myös kuulua. Lähelle tulevat tulkinnat tavoittelevat Rufus Wainwrightin ja Jeff Buckleyn sfäärejä, mutta ilman näiden karismaa. Biisien turhan äänekkäiden sovitusten ansiosta The Beautiful Lie -levyn muoto pyrkii ohittamaan sisällön.

Edes Ed Harcourtin tähtivieraat legendaarisen B.J. Colen pedal steelistä Revolution In The Heart -biisillä taustalaulavaan Magic Numbersiin ja entisestä Blur-kitaristi Graham Coxonista Jenny Wilsoniin eivät pysty tekemään levystä tyydyttävää. The Beautiful Lien onnistuneimmaksi lauluksi jää sen päätösraita Good Friends Are Hard To Find. Eikä vähiten siksi, että sävelmä tuo mieleen 30-luvun ikivihreän Marlene Dietrich -hitin Falling In Love Again.