EDITORS: In This Light And On This Evening

Arvio julkaistu Soundissa 10/2009.
Kirjoittanut: Timo Harjuniemi.

Arvio

EDITORS
In This Light And On This Evening
Kitchenware

Affektiivista, englantilaisen syysmyrskyn lailla piiskaavaa (jälki)jälkipunkia kaipaavat joutunevat rukkaamaan odotuksiaan Editorsista. Alakuloisen mutta mahtailevan brittirokin kynttilää The Back Room -debyytistään (2005) asti varjellut joukko ottaa kolmannella albumillaan etäisyyttä suureelliseen tavaramerkkisointiinsa.

Paitsi iänikuisin ja banaalein Joy Division -heitoin määriteltävää kolkkoa kitararokkia, In This Light And On This Evening on myös kelmeää goottidiskoa – ja paljon muutakin. Ei sillä, etteikö ahkerasti mystifioitu jurotuskopla kuulu tälläkin levyllä: hauskasti hieman Radioheadin Amnesiac-levyn hengessä ontuvan The Big Exitin rummut ovat ainakin muutaman lagerin velkaa Joy Divisionille.

Edellislevy An End Has A Startin (2007) avauskappale Smokers Outside The Hospital Roomin sydämeenkäyvyyttä Editors ei kuitenkaan ole kadottanut. Tämän todistaa jylhänkaunis Bricks And Mortars, joka kehittyy odottamattomasti kehnohkon kyttäsarjan tunnarista voimiensa tunnossa pullistelevaksi kolossiksi.

Lisää luettavaa