ENTER SHIKARI: Take To The Skies

ENTER SHIKARI
Take To The Skies
Ambush Reality

Jos on yhtään silmäillyt brittilehtien "planeetan kuumimmat uudet bändit" -listauksia, silmiin lienee osunut tuikitavallisen näköinen poikanelikko ja nimi Enter Shikari. Kuumahan bändi totta vie on: se möi Lontoon Astorian loppuun vailla levytyssopimusta ja kun sopimus ja debyytti lopulta saatiin tehtyä, levy kipusi suoraan brittilistan neljänneksi.

Syynä kohuun on Enter Shikarin ennakkoluuloton asenne musiikkisuuntausten yhdistelyyn, jonka tuloksena syntyy tarttuvia, mukana hyräiltäviä ralleja. Erikoisuutena, bändin omana juttuna, on trance- ja teknoelementtien laivaaminen biiseihin, jotka perustuvat brittityyliseen emoon, popin lailla kiidätettäviin melodiakulkuihin ja osin hardcoreenkin. Yhdistelmä on nuorelta bändiltä hämmästyttävän sujuva, mutta tässä ei ollakaan ylpeänä esittelemässä uutta keksintöä, vaan nippua näppäriä, rullaavia biisejä.

Syntikoiden teknokuplinta ja -kilkutus, samoin kuin taustoittava trancejumitus, ovat jo ensikuuntelun jälkeen itsestäänselvyyksiä, ei niitä osaa vierastaa. Odottamaton kihelmöinti ja poikamainen rempseä tekemisen riemu välittyvät parhaiten Enter Shikarin ja Mothershipin tyylisistä jyrkemmistä kappaleista, joissa nelikko kerii vauhtia koneeseen. Jonny Sniperin tyylinen pehmeämpi raita tahtoo vielä lipsahtaa lässytykseksi.