Levyarvio: Vain muutos on pysyvää – Enter Shikarin musiikin muoto muuttuu mutta kohkaus säilyy

Enter Shikari
Nothing Is True & Everything Is Possible
SO

Ensikosketukseni Enter Shikariin tapahtui brittien debyytiltä Take To The Skies (2007) löytyvän Sorry You’re Not A Winnerin 360p-tarkkuudellakin vakuuttavan kotibilemusiikkivideon kautta. Metalcoren ja elektronisen musiikin sekoittamisen pioneerit ovat sittemmin ehtineet napsimaan musiikilliseen irtokarkkipussiinsa paloja niin EDM:n, grimen kuin musikaalien saralta. Paperilla sillisalaatilta kuulostava paketti ei toimisi kenenkään muun tekemänä, mutta Enter Shikari saa sen toimimaan.

Brittien seitsemännen albumin yleisilme on hetkittäin jopa teatraalinen, mistä esimerkkinä voi nostaa erityisesti Elegy For Extinctionin ja Waltzing Off The Face Of Earth -välisoitot. Albumin ehdottomiin helmiin kuuluvat jopa hieman Bon Iver -henkisesti käynnistyvä, eeppiseksi elektrorockiksi kehittyvä Satellites ja korkealentoinen aloituskappale The Great Unknown.

Vain muutos on pysyvää. Enter Shikarin seitsemäs kokopitkä on kaukana siitä millaisena yhtye esittäytyi ensimmäisessä muodossaan, mutta se ei tarkoita etteikö vanhaa tuttua tunnistaisi uusissa vaatteissaan. Musiikki on kehittynyt pois hardcore-juuriltaan, mutta Duracell-pupumainen kohkaus on ennallaan. Ja sitä maailma kaipaa.