ETERNAL ERECTION: On Top

ETERNAL ERECTION
On Top
Eat This Music

Tosi funk elää ja voi hyvin Eternal Erectionissa, jonka kolmas pitkä antoi odottaa itseään. Family Tree tuli 1998 ja No Funk About It kaksi vuotta myöhemmin.

Ajankulu ei kuulu liian siistiksi puleerattuna tuotteena. On Top innostaa vapaamuotoisella särmällään, josta tyystin puuttuu esimerkiksi Quintessencessä häiritsevä täsmä-design. Livenä aina vakuuttavalla Ikierektiolla on kanttia panna levylle joku Absolutely Free, vaikkei se ilmi-funkia olekaan. Sen "Zappa goes Motown"-poppailu tekee kuitenkin hyvälle tuulelle, kuten myös Happyn niin ikään zapahtava iloittelu tai Simple Peoplen Sly-päivitys. Marjo Leinosen vierailema Had Enough on suorastaan southernsoulahtava balladi. Marjon ja Sam Huberin laulussa on harvinaiseksi käyneen sielukasta luonnetta.

Ylipäätään diggaan levyn alati elävää rytmiikkaa ja soinnin psykedelistä monikerroksisuutta, jossa eri aikakaudet sekoittuvat luovasti. Move kuulostaa afro-funkteeratulta Kraftwerkilta. Turhia raitoja ei löydy ja torvityö on todella mehukasta. Kovin veto on ultrafunkysti verkkainen Check Your Head, mutta A-luokassa lihaa ravistetaan myös hulvattoman Kiss My Assin, falsetteineen princemäisen Funky Actin ja verevästi discoilevan Bad Stuffin tahdissa.

On Top lunastaa nimensä lupauksen.