EXPLOSIONS IN THE SKY: The Wilderness

EXPLOSIONS IN THE SKY
The Wilderness
Bella Union

Post rock oli yksi keskeisistä trendeistä populaarimusiikissa 2000–luvun alkupuolella. Sittemmin trendi on laantunut ja yhtyeitä karannut tästä genrelokerosta muille maille. Noilta vuosilta on yhä kuitenkin jäljellä muutamia keskeisiä bändejä, jotka ovat jatkaneet puurtamistaan post rockin parissa. Yksi niistä on tietenkin Explosions In The Sky.

Post rock on tuntunut paikoin hivenen taantumukselliselta genreltä, eikä etenkään viime vuosina sen saralla ole kyetty tekemään kiinnostavia avauksia. Esimerkiksi genren suuruus Mogwai on epäonnistuneesti yrittänyt uusiutua jo vuosia.

The Wilderness ei ole myöskään mestariteos tai erityisen kiinnostava nosto, mutta siinä on hienot hetkensä. Esimerkiksi The Logic Of A Dreamin kaoottinen ja hypnoottinen kitarapörinä on komeaa kuultavaa ja ehtaa post rockia. Colours In Space 80–luvun virveliläsähdyksineen kumartaa War On Drugsin hengessä saksalaiselle ekonomistiselle krautrockille.

Kokonaisuutena levy ei kalpene Explosions In The Skyn tuotannossa, joskaan se ei tuo siihen mitään relevanttia lisääkään.