FEAR FACTORY: Transgression

FEAR FACTORY
Transgression
Roadrunner

Fear Factory on tehnyt rohkean ratkaisun ja hakenut uudelle levylleen orgaanisempaa äänimaailmaa. Mieleen tulee ensimmäisenä Soul Of A New Machine. Se ei ole kaukana, sillä Transgression käyskentelee myös musiikillisesti enemmän kahden ensimmäisen kuin kahden seuraavan levyn mailla. Jos Archetype jättikin hieman paskan maun suuhun, "vahvasta paluusta" puhuminen on tällä kertaa oikeasti paikallaan.

Transgression on huolella tuotettu levy, joka kaihtaa turhia koukeroita. Kappaleissa on samaa primitiivistä raivoa kuin Fear Factoryn alkuaikoina, mutta myös yhtyeen myöhemmän tuotannon arvokkaat nyanssit on poimittu talteen. Siinä missä puhtaat laulut lähinnä sotkevat muuten täydellisen nimiraidan, muissa kappaleissa tunnelman vaihtelu ääripäästä toiseen on toteutettu erittäin tyylikkäästi. Spinal Compression ja Contagion luotaavat modernin "asennemetallin" todellista alkupistettä ja levyn puolessa välissä seesteinen Echo Of My Scream on orkestraatioineen sekin aivan oikeassa kohdassa.

Turhan mutkaton Supernova sitä vastoin tuntuu lähinnä täytteeltä radiosoiton toivossa. Suoraan runnovaan päätösraitaan Moment Of Impactiin hyppääminen seitsemännen raidan kohdalta houkuttelee, mutta sen jälkeen levy on joka tapauksessa kuunneltava uudestaan.