GOMEZ: A New Tide

GOMEZ
A New Tide
ATO

Heti Bring It On -debyytillään (1998) Englannin himoitun Mercury Music Prizen napannut ja etenkin viime vuosina lukuisten tv-sarjojen ja elokuvien ääniraidoilla kuultu Gomez on julkaissut kuudennen albuminsa. Atlantin molemmin puolin asumaan asettuneista jäsenistään ja useista laulajistaan huolimatta Gomez on saanut aikaan omalla omituisella tavallaan ehjän levyn. A New Tidella kuullaan kasapäin bändin tavaramerkiksi muodostuneita pienimuotoisia efektejä ja soundillisia detaljeja.

Olennaisinta kuitenkin on, että Gomezille tyypillisestä rockin, bluesin ja folkin aineksilla leikittelystä syntyy jokunen erinomainen biisi. Albumin avauskappale Mix soi kuin Gomezin määritelmä. Vielä onnistuneemmin yhtyeen parhaat puolet kiteytyvät Airstream Driverin imuisessa rytmikkyydessä ja soinnin mielikuvituksellisuudessa.

A New Tiden kuuntelu voi tilanteesta riippuen synnyttää vaihtelevan reaktion. Hyvänä hetkenä Gomez tuntuu jännittävältä ja vähemmän hyvänä hetkenä itsetarkoitukselliselta kikkailulta. Kummassakin tapauksessa voi nostaa hattua yhtyeen ilmaisun loogisuudelle.