GOO GOO DOLLS: Gutterflower

GOO GOO DOLLS
Gutterflower
Warner

Goo Goo Dollsin varhaisimpien albumien inspiroiva vaikutus ulottui ainakin yhden meikäläisenkin punkestetiikasta kummunneen voimapopyhtyeen soitantoon. Reilut kolme vuotta sitten ilmestynyt kuudes pitkäsoitto Dizzy Up The Girl nosti Goo Goo Dollsit viimein marginaalista massojen suosioon bändin suhteellisen innovatiivisuuden rapautuessa samalla kohti amerikkalaisen rockin radioystävällistä mainstreamiä.

Gutterflower lupaa otsikollaan rosoisempaa menoa kuin mitä levy lopulta antaa. Turvallisessa tasalaatuisuudessaan ja yllätyksettömyydessään albumilla on tuskin vaikeuksia toistaa Dizzy Up The Girlin menestystä, mutta Goo Goo Dollsilta olisi sittenkin odottanut hieman enemmän. Biisit ovat periaatteessa hyviä elleivät peräti "ihan kivoja", mikä ei kuitenkaan vielä ihan riitä. Up, Up, Up omaa ilmiselvää hittiainesta ja luonnikkaasti etenevä Tucked Away olisi niinkään potentiaalinen singlelohkaisu. Smash on likimain nimensä veroinen ja akustisen kitaran ja mandoliinin keventämä Sympathy on yhtä sympaattinen kuin koko Gutterflower.

Gutterflower ei ole missään nimessä huono tai edes kehno albumi. Mukavista biiseistä on syntynyt mukava levy, missä valitettavasti piilee myös yhdentekevyyden siemen.