Levyarvio: Aikuiset miehet kipuilevat – Goo Goo Dollsin keskinkertaisuuksien putki sen kuin jatkuu

Goo Goo Dolls
Miracle Pill
Warner

Vuonna 1986 perustetun Goo Goo Dollsin pätevimmästä suorituksesta, hittipitoisesta Dizzy Up The Girl -albumista on vierähtänyt jo 21 vuotta. Sen jälkeen isoa keskitien pop rockia tuuttaava amerikkalaisyhtye on ehtinyt julkaista kuusi enemmän tai vähemmän keskinkertaista levyä.

Triosta duoksi kutistuneen bändin uutuuslevy Miracle Pill on yllättävänkin raikas ja menevä pop-paketti. Perinteisessä jenkkirock-estetiikassa vellomisen sijaan Johnny Rzeznik ja Robby Takac ovat lähteneet päivittämään soundiaan modernimmaksi. Siellä täällä kuuluu konerumpuja, synamattoja ja tämän päivän soundiratkaisuja. Lost-kappaleessa flirttaillaan jopa EDM:n kanssa muttei mitenkään erityisen tuhoisin seurauksin.

Levyn yleisilme on mukavan harmiton. Tarttuvat koukut jäävät kuitenkin sinkkubiisien tasolle, eikä Miracle Pill jätä kokonaisuutena sen syvempiä tunne- tai muistijälkiä.

Teksteissä riittää jälleen tarjolla suuria emootioita ja ihmissuhdekipuilua, jotka Rzeznik esittää varmalla rutiinillaan. Sitä en ymmärrä, miksi Takac aina päätyy laulamaan leadosuuksia Goo Goo Dolls -levyillä. Oletettavasti hän tietysti haluaa hoilata omat biisinsä. Mutta onpa kyllä teennäinen kähisijä!