Levyarvio: Parikymppiseksi varttunut Happoradio tähyää nuoruuteen ja lapsuuteen – Myös maailmantilanne askarruttaa Majakka-albumilla

Happoradio
Majakka
Warner

Helsingin Kalliossa syntynyt Happoradio on ehtinyt rockbändille kunnioitettavaan 20 vuoden ikään. Kahdeksanteen albumiinsa yltänyt yhtye on hitaasti kiiruhtaen vakiinnuttanut asemansa suomalaisen rockin valioluokassa puhtaasti lauluillaan. Ulkoisesti värittömästä tavallisuudestaan kun ei ole juurikaan ollut imagollista vetoapua.

Majakalla Happoradio soi mestarituottaja Jukka Immosen avittamana ymmärrettävästi aikuisempana kuin koskaan. Isoa rumpusoundia myöten liki stadionmittoihin työstetty Tehdään jotain kaunista on linjakkaan levyn vakuuttava alkusoitto, jota seuraava tanakasti tanssittava Maalissa todistaa osaavasti käytettyjen koneiden toimivuutta Happoradionkin ilmaisussa.

Selkeimmin Happoradion varttuminen kuuluu Aki Tykin lyriikoissa. Lapsuus- ja nuoruusmuistot nousevat pintaan ja ilmastohuolet ja maailmantilanne askarruttavat perheellistymisen myötä aiempaakin enemmän. Levylle nimen antanut Jos et olis siinä on kuitenkin ylistyslaulu kaikkein tärkeimmälle. Kotona asuvalle rakkaalle, joka pitää majakan lailla laulajan oikeassa kurssissa.

Juhlavuoden arvoisen levynsä Happoradio päättää herkkään Emman lauluun, jota edeltäneen kehtolaulun bändi teki Leeville Kauniin kääntöpiirillä (2017).