HELLACOPTERS: Cream Of The Crap! – Collected Non-album Works Volume 2

HELLACOPTERS
Cream Of The Crap! - Collected Non-album Works Volume 2
Psychout

Hellacoptersin harvinaisuuskokoelma on ehtinyt toiseen osaansa ja sisältö on tälläkin kertaa ehdottomasti enemmän kermaa kuin paskaa. Levy sisältää toistakymmentä singlejen b-puolilta, eri pienyhtiöiden kokoelmilta ja tribuuttilevyiltä poimittua biisiä, joista monet ovat olleet hankalasti saatavilla. Yhtyeen faneille tämä on luksus-tason palvelua, sillä monista Hellacoptersin harvinaisemmista singleistä saa pulittaa nettihuutokaupoissa isoja summia. Kokoelmat eivät etene kronologisesti, vaan myös tällä kakkososalla on biisejä niin lähes kymmenen vuoden takaa, kuin 2000-luvultakin.

Levyn mielenkiintoisinta antia ovat lukuisat cover-versiot. Esimerkiksi rouhea versio Loven A House Is Not a Motel -klassikosta on hengeltään hyvin erihlainen alkuperäisen kanssa, mutta yhtäkaikki mykistävän hieno. Kohokohtiin kuuluvat myös versiot Dead Boysin Ain't Nothin' To Dosta, Misfitsin Bulletista, sekä Radio Birdmanin Time To Fallista. Sen sijaan Kissin All American Man tuntuu Hellacoptersin käsittelyssä kovin väkinäiseltä ja Black Sabbathin Dirty Woman kääntyy tylsäksi junttaukseksi.

Hienoja originaalejakin mukaan mahtuu lukuisia. Esimerkiksi What Are You ja Another Place olisivat nousseet kevyesti debyyttilevyn Supershitty to the Max! huippuhetkiin.

Tämä kokoelma on jälleen yksi osoitus siitä, että Hellacopters on yksi nykypäivän kovimpia rockyhtyeitä. Ei voi kuin ihailla, kuinka vaivattomasti ja luontevasti he rypistävät biisin toisensa perään. Sekalaisesta luonteestaan huolimatta Cream of the Crap vol 2 on yllättävän sujuva kokonaisuus.