HERO DISHONEST: Let Your Poison Scream

Arvio julkaistu Soundissa 08/2004.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.
If Society -kollektiivi on saavuttanut näkyvyyttä lähinnä Violan tyylitietoisella popilla, mutta yksi toiminnan peruspilareita on alusta lähtien ollut helsinkiläinen punk-yhtye Hero Dishonest.

Arvio

HERO DISHONEST
Let Your Poison Scream
If Society

If Society -kollektiivi on saavuttanut näkyvyyttä lähinnä Violan tyylitietoisella popilla, mutta yksi toiminnan peruspilareita on alusta lähtien ollut helsinkiläinen punk-yhtye Hero Dishonest. Se on yksi eniten ulkomailla kiertäneistä alan bändeistä ja nauttii paitsi monivuotisesta arvostuksesta, myös maineesta yhtenä tasavallan kovimpana livebändinä. Levylle tuota intensiteettiä ei ole toistaiseksi saatu tallennettua, vaikka kakkosalbumi Juggernaut lähelle pääsikin.

Let Your Poison Scream on taattua Hero-soundia: rosoista, yltiösäröistä ja kiivasta hardcorepunkkia, jonka kiukkuisuutta lisää kahden laulajan toimiva vuorottelu. Teksteissä otetaan kantaa suomeksi ja englanniksi, mutta livenä näkyvää huumoriaspektia ei levyllä kuulu. Tämä osaltaan tasapäistää lopputulosta, vaikka biisien lyhykäisyyden vuoksi ei takapuoli ehdikään puutua. En kuitenkaan usko, että Hero Dishonestin sanoma vesittyisi yhtään hivenen suitsien löysäämisellä.

Terävimmillään Herot ovat Hidden In Plain Viewin selkäpiitä värisyttävällä ahdistuneisuudella, maailman punk- scenen ruohonjuuritason niputtavalla Case3: North Corella sekä levyn ainoalla lainakappaleella, KTMK:n Pääni -rypistyksellä. 

Lisää luettavaa