Arvio: Nyt ei rallatella – Hero Dishonest teki albumin luomakunnan uudesta epäjärjestyksestä

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Virpi Päivinen.

Arvio

Hero Dishonest
Flat Society
If Society

Hero Dishonest julkaisee 25-vuotisjuhlansa kunniaksi yhdeksännen pitkäsoiton, jonka punaisena lankana toimii luomakunnan uusi epäjärjestys. “Mä en haluu miettii maailmanmenoo / Mä en haluu et mä sekoon tänään / Mä en haluu et tää on taas samaa paskaa / Mun pitää saada mun pää kuntoon”, karjutaan -biisin alussa.

Kun nyrjähtäneen tarinan ”hevonpaskaporukka” ja ”hevonpaskafrendit” on käsitelty, jatkuu kiroilu englannin kielellä. Lauluista huokuvan ahdistuksen ymmärtää liiankin hyvin – ei ole syytä rallatteluun, kun ajankuva on näin rikki. Herojen musiikin viehätys perustuu ennalta arvaamattomiin käänteisiin. Vaihtelunhalu paistaa edelleen rytmeissä ja sävelkuluissa, mutta yhä enemmän myös musatyyleissä.

Juurevan hc-paukutuksen lomaan lykätään brittipunkeroa, stoneria, glamia ja postpunkia. Upea syväsointinen ympäristötilitys Earth Junk äityy bläkkisjuntaksi. Past My Prime -kipaleen aikana mielessä pyörivät Beastie Boys, Sonic Youth ja Fu Manchu. Hallittu kaaos viehättää. Taitava soitto tuo punan poskille.

Flat Society on kompleksinen ja avautuu hitaammin kuin aiemmat levyt. Harras kuuntelu kuitenkin palkitaan, ja paha maailma pysyy hetken täysin hiljaa.

Lisää luettavaa