Levyarvio: 20-vuotias Hero Dishonest on yhä viiden tähden vedossa

Arvio julkaistu Soundissa 2/2019.
Kirjoittanut: Virpi Suomi.

Arvio

Hero Dishonest
Maailma palaa taas
If Society

Pitkän linjan rokkibändien uusia tuotoksia pitää yleensä jännittää. Hero Dishonestin kohdalla jännitys on turhaa. Kahdeksannella levyllä Maailma palaa taas 20-vuotista uraansa juhliva bändi todistaa kuuluvansa vaihtoehtoräimeen aateliin. Radiopuhelimiin verrattu yhtye nykii edelleen, ja varsinkin kappaleiden puheosuudet tuovat J.A. Mäen mieleen.

Mainioista yhtäläisyyksistä huolimatta Hero Dishonestin musiikki on kuitenkin uniikkia. Nyrjähtäneet melodiat ja hooceepunk-osuudet vaihtelevat sopivasti tuoden biiseihin kerroksellisuutta. Tummanpuhuvat bassolinjat ja taatun tymäkkä rumpalointi taikovat kokonaisuudesta vieläkin eloisamman.

”Aina ollaan tietenkin hyvien puolella ja yritetään tulla ihmisinä vielä paremmiksi.”

Edellisen levyn ajoittain poliittiseksi äitynyt sanoma on vaihtunut jälleen tuttuihin sarkastisiin henkilökohtaisuuksiin. Pähkäillään itsekkyyden problematiikkaa, anti-machoillaan ja koetetaan tulkita lanttukukon reseptiä oikein. Aina ollaan tietenkin hyvien puolella ja yritetään tulla ihmisinä vielä paremmiksi.

Vaaditaan todellista tiivistämisen taitoa, että keskimäärin minuutin kappaleet toimivat näin hienosti. Devastaattinen tuotos on kestoltaan maagiset 20 minuuttia. Tämän aikana tukka suoristuu ja naapureille voi jaella hymyillen korvatulppia!

Lisää luettavaa