HERO DISHONEST: Dangerous

Arvio julkaistu Soundissa 10/2010.
Kirjoittanut: Asko Kauppinen.

Jos helsinkiläisen Hero Dishonestin alle puoleen tuntiin tiivistetty When Shit Hits The Man (2006) keräsi ylinopeussakkoja nopeammin kuin pystyi niitä maksamaan, leikkisän kriittisesti nimetyn niskalaukauksen jatko-osa pysäyttää kypsyneellä moni-ilmeisyydellä.

Arvio

HERO DISHONEST
Dangerous
If Society

Jos helsinkiläisen Hero Dishonestin alle puoleen tuntiin tiivistetty When Shit Hits The Man (2006) keräsi ylinopeussakkoja nopeammin kuin pystyi niitä maksamaan, leikkisän kriittisesti nimetyn niskalaukauksen jatko-osa pysäyttää kypsyneellä moni-ilmeisyydellä. Hardcoren suomenmestarit toimittavat pitkään kypsytetyllä ja moneen suuntaan versovalla Dangerousilla laaja-alaisen näkemyksen ylikierroksilla pyörivän punkin mahdollisuuksien avaruudesta.

Vaikka 33-minuuttinen Dangerous koostuu suurelta osin tiiviisti sekvensoiduista rypistyksistä, levyn paletti on lavea, ja se onnistuu lujittamaan aggressiivisesti hajautunutta punk-kenttää. Kietomalla yhteen keskitempoiset stoner- ja grind-vivahteet, sirkkelin lailla leikkaavan perinnetikkaukseen ja hitaasti käytetyn hajoavan meteliin levy kietoo yhteen joka vaihteella vyöryvää uuden ajan avarakatseista hc:ta. Se kanavoi eleettömästi räiskyvän raivohulluuden myös pidättyväiseen, päihtyneeseen laahaukseen.

Kahden edeltäjänsä tavoin Dangerous tavoittelee jälkimodernia ilmaisua myös monisärmäisellä englanninkielisellä sanoituksella, joka korvaa poliittisen mustavalkoisuuden rehellisellä kirjavuudella.

Lisää luettavaa