HEVEIN: Sound Over Matter

HEVEIN
Sound Over Matter
Spinefarm

Muutama vuosi sitten demopalstalla arvioidulla Heveinillä on ollut hankaluuksia löytää sopivaa tai kunnollista laulajaa. Toisaalta laulajan etsiminen ei ole juuri haitannut, koska samalla yhtye on saanut rauhassa terästää musiikkiaan.

Työtä bändi on mitä ilmeisimmin tehnyt, tai pikemminkin antanut musiikilleen aikaa kypsyä. Vielä muutama vuosi sitten yhtye oli selvästi raakile. Nyt Hevein suoltaa vahvoja kalmariffejä, jotka kohoavat aivan toisenlaiselle tasolle löytäessään kaverin viulun ja sellon tummanpuhuvasta tunnelmalatauksesta. Heveinin sovittamassa yhdistelmässä ei ole mitään päälleliimatun tuntua. Pikemminkin vaikuttaa kuin rujojen kitaravallien ja hieman melankolisiltakin kuulostavien jousisoitinten olisi jo aikojen alusta kuulunut olla yhdessä. Jouset ovat keskeinen ja olennainen osa Heveiniä.

Sound Over Matter on pirteä tuulahdus uudistushenkisyyttä, vaikka bändi ei sentään täysin taklaa nurin death metallin perinteitä. Bändin monipuolisista aineksista sekoittama taikajuoma ei sisällä sattumia, vaan nektarin ainesosat sulautuvat lähes huumaavan tunnelmalliseksi äänimaalailuksi. Eikä Hevein hyödynnä kansanmusiikkitrendejä, vaan on keskittynyt ainoastaan oman tyylinsä jalostamiseen, jos kohta muutamien biisien kaukaa haetusti kalevalaista henkeä voi tervehtiä pelkästään ilolla.