HIGH ON FIRE: The Art Of Self Defense

HIGH ON FIRE
The Art Of Self Defense
Man´s Ruin

Paljon puhuttua stonerrockia alkaa olla markkinoilla jo ihan riesaksi asti ja uusien varteenotettavien kykyjen löytäminen kaiken tusinatavaran ja pää perseessä retroilevien jurpojen seasta käy yhä hankalammaksi. Koko toivo ei kuitenkaan ole menetetty, siitä kelpaavat todisteeksi nämä kaksi toisistaan eroavat, mutta tonnin painoisia riffejä molemmat jyrryyttävät kokoonpanot.
High On Firen juuret Sabbath-perinteessä ovat enää viitteellisiä, sillä bändin lähes melodiaton junnaus kuuluu pikemminkin siihen tulevaan aikakauteen, kun taakse ei parane enää vilkuilla. Se, että tätä legendaarisen Sleep -keulahahmo Matt Piken johtaman helvetinkoneen musiikkia kutsutaan äärimmäiseksi post-metalliksi ei ole siis sattumaa. The Art Of Self Defensen apokalyptiset sävelkollaasit saattavat vierähtää helposti normaaleja rock-ralleja puolet pidemmiksi, mutta on turha toivoa, että se toinen puoli olisi hyväntuulista jammailua. Biisit ovat pituudestaan huolimatta pelkistettyjä ja ytimen löytämistä ei ole tehty vaikeaksi. Kaoottisen paksu soundivalinta auttaa oikean tunnelman luomisessa.
Laatumöykän takuulabel Man´s Ruinin suojissa on myös Suplecs, jonka stonersurina on etelävaltiolaista sorttia. No, ainakin rumpukalvot on viritetty viimeisen päälle kuiviksi kuin Panterallakin, mutta siihen yhtäläisyydet sitten tyssäävätkin. Eyehategodin perustajajäsenten varaan rakentuva Suplecs on High On Fireen nähden melko leppoista menoa ja 155:n rennossa riffittelyssä on jo Fu Manchumaista otetta. Useimpiin kollegoihinsa nähden nämä syvän suistomaiden kasvatit ovat ulosannissaan yllättävänkin metallisia, Fish On A Highwaykin sätkii levottomasti kuin… öh, kala maantiellä.