HIGH ON FIRE: Luminiferous

HIGH ON FIRE
Luminiferous
Century Media

Viimeisen kymmenen vuoden sisällä uusia stoner metal -bändejä on ilmestynyt tihenevään tahtiin. Monet niistä ovat varsin hyviä, esimerkiksi Black Tusk ja Baroness. High On Firelle on siis yhä enemmän kilpailua. Bändiä voidaan pitää yhtenä alkuperäisistä alan yhtyeistä ja nykyisten bändien innoittajana, varsinkin jos sen juuret Sleepissä otetaan huomioon. High On Fire ei ole ottanut asemastaan mitään erityistä stressiä vaan Luminiferous jatkaa pitkälti samoilla linjoilla kuin edeltäjänsä De Vermis Mysteriis (2012).

High On Fire erottuu massasta tiukemman soittonsa, raskaamman soundinsa ja helpommin lähestyttävien biisiensä johdosta. Missä monet stoner-bändit keskittyvät grooveen, on High On Firen musiikki kuin modernimpaa Motörheadia.

Bändin soitossa ja sävellyksissä paistaa läpi kokemus ja itsevarmuus. Kappaleet rakentuvat niin luontevasti, että koko levy sulautuu yhdeksi kuuntelukokonaisuudeksi. Oikeastaan biiseistä vain The Falconer erottuu edukseen. Bändin faneille Luminiferous on varmasti tervetullut uutuus, mutta muut stonerin ystävät saattavat löytää paremman levyn uudempien bändien tarjonnasta.